Xerox drar tillbaka erbjudande till HP

Sedan i höstas har Xerox kämpat för att få ta över HP. Man har hänvisat till att det hopslagna företaget skulle kunna spara 20 miljarder kronor årligen genom att arbeta mer effektivt tillsammans. Men nu dras senaste budet tillbaka.

HP:s ledning var först helt avvisande till Xerox erbjudande. Det fick Xerox att höja budet. När ledningen fortsatt knorrade, så valde Xerox att istället vända sig direkt till HP:s aktieägare.

Det hela har dragit i långbänk. Det är något som Xerox nu är väldigt glada för. De drar tillbaka sitt senaste erbjudande, som var på 24 dollar per aktie. I dagsläget kan de istället köpa aktierna på börsen för 16 dollar styck.

Båda aktierna faller efter beskedet. Xerox med drygt en procent och HP med sex procent.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: