Han blir divisionschef

David Ekberg tar chefspositionen för Stora Ensos division Packaging Solutions.

Stora Ensos Packaging Solutions utgör numera ett mer renodlat affärsområde ihop med den nya enheten för formpressad fiber. Stora Enso utser David Ekberg till divisionschef för verksamheten.

David Ekberg kom till Stora Enso för tre år sedan och har varit chef för enheten Corrugated Nordics och nu senast tillförordnad chef för för Packaging Solution sedan början av december 2019. Innan han började på Stora Enso har han haft flera chefspositioner på företagen Climeon och Ericsson.

Chef för division

Stora Enso har nu utsett Ekberg till divisionschef för Packaging Solutions, och han tar även plats som medlem i koncernens ledningsgrupp.

– David Ekberg är en ansedd ledare med erfarenhet av att främja innovation och tillväxt. Han har jobbat som chef i såväl stora organisationer som start-up-företag. På Stora Enso har David visat prov på snabbhet, flexibilitet och mycket goda ledaregenskaper, säger Annica Bresky, vd på Stora Enso.

Nya förnybara lösningar

David Ekberg kommenterar sin nya roll:

– Jag ser verkligen fram emot uppgiften att stärka verksamheten här på Packaging Solutions. I samarbete med kunder och leverantörer kommer vi att få fram ännu mer effektiva och innovativa lösningar inom förnybara förpackningar. Genom att ersätta plast och minska koldioxidutsläppen kan vi göra något bra för planeten samtidigt som vi skapar värde för aktieägarna.

Pack Sweden har tidigare berättat om hur Stora Enso har möblerat om bland sina affärsområden. Förändringarna gjordes 1 januari 2020.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *