Emballator ställer om produktionen

Emballator Melleruds Plast kraftsamlar när efterfrågan på handspritförpackningar ökar.

Emballator går för högtryck i Coronakrisen och ställer om produktionen för att prioritera förpackningar för läkemedelsprodukter, handsprit och tvål.

– Att ställa om produktionen är ett nödvändigt beslut i dessa tider. Vi vill gärna hjälpa våra kunder och känna att vi bidrar i ett större sammanhang, säger Magnus Sandberg, försäljningschef hos Emballator Mellerud Plast.

Formblåsta plastförpackningar

Emballator Melleruds Plast ingår i den Herenco-ägda Emballator-gruppen  och är en leverantörer av formblåsta plastförpackningar för produkter inom kem, livsmedel, läkemedel och hälsa. Några av de åtgärder som nu vidtas är att införa extraskift och helgarbete. Produktionslinjerna ställs också om för att producera förpackningar för läkemedelsprodukter, handsprit och tvål.

– Jag tror att vi alla är medvetna om situationens allvar. Det handlar om att ta sitt samhällsansvar, säger försäljningschef Magnus Sandberg.

Stor efterfrågan på handsprit

Med coronavirusets spridning har efterfrågan på handsprit ökat dramatiskt, vilket också ökar trycket på förpackningsindustrin. Första veckan i mars ökade försäljningen av handsprit med 2000 procent, enligt DI Digital.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *