Branschtävling för unga talanger

Tävlingen Talents 4 Future avgörs på Empackmässan i Stockholm, 30 september till 1 oktober.

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Förpackningsmässan Empack sjösätter branschtävlingen Talents 4 Future. Tävlingen riktar sig till talanger under 30 år som arbetar i förpacknings­branschen och som driver utvecklingen av hållbara förpackningar, material och nya tekniker.

– Som oberoende branschaktör är vår målsättning att alltid bidra till branschens utveckling, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Hållbarhet är temat

Den röda tråden för tävlingen är hållbar utveckling, något som också Empackmässan vill signalera.

– Att hållbarhet ligger som ett övergripande tema för tävlingen känns som en självklarhet, det pågår en stor utveckling i branschen, hållbarhet är framtiden för förpackningsbranschen.

Tre tävlingskategorier

Alla som på något sätt arbetar inom förpackningsområdet kan ansöka till tävlingen, enskilt eller som team. Det kan vara allt från till exempel förpackningsproducenter, konverterare, återvinnare eller varumärkesägare. Bidragen som kommer in tävlar i tre kategorier: design, innovation, digitalisering.

Jury med mångårig erfarenhet

Enligt arrangören består juryn av personer med mångårig erfarenhet ifrån förpackningsbranschen. Zsófia Réger, förpackningsutvecklare för Martin & Servera är en av jurymedlemmarna.

– Vi har många utmaningar inom branschen när det gäller hållbara materialval, informationsspridning, hantering och transport. Jag vill gärna se lösningar som adresserar några av dessa frågor. Att hitta en förpackning som sparar material vid tillverkning och är materialåtervinningsbar skulle vara mycket intressant.

Vinnarna i tävlingen kommer att koras på Empackmässan i Stockholm 30 september till 1 oktober.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vd:n på FTI lämnar

I början av förra året tillträdde Håkan Ohlsson som vd för branschorganisationen…