Sträckfilm av återvunnen plast

Trioplasts patentsökta sträckfilm för balensilering är tillverkad av återvunnen plast.

Trioplast har utvecklat en sträckfilm av återvunnen plast för balensilering inom jordbruket.
– Detta är bara början. Vi har stora möjligheter framför oss när det gäller att använda återvunnen plast för den cirkulära ekonomin, säger produktchef Anders Larsson.

Ensilagesträckfilm är tillverkad av så kallat PCR-material (post consumer recycled), återvunnen plast. Enligt Trioplast innebär det ett mindre behov av jungfrubaserat råmaterial, vilket betyder en minskning av koldioxidavtrycket med mer än 22 procent jämfört med konventionell ensilagesträckfilm. Den nya produkten sägs ha samma egenskaper som konventionell ensilagesträckfilm.

Anders Larsson, produktchef för ensilagesträckfilm på Trioplast, är mycket optimistisk inför framtiden.

Detta är bara början. Vi har stora möjligheter framför oss när det gäller att använda återvunnen plast för den cirkulära ekonomin. Det finns fortfarande många utmaningar med återvunnet material, men vi tror att detta första steg bevisar möjligheten att uppnå en cirkulär ekonomi inom jordbruksträckfilm i framtiden.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: