Sträckfilm av återvunnen plast

Trioplasts patentsökta sträckfilm för balensilering är tillverkad av återvunnen plast.

Trioplast har utvecklat en sträckfilm av återvunnen plast för balensilering inom jordbruket.
– Detta är bara början. Vi har stora möjligheter framför oss när det gäller att använda återvunnen plast för den cirkulära ekonomin, säger produktchef Anders Larsson.

Ensilagesträckfilm är tillverkad av så kallat PCR-material (post consumer recycled), återvunnen plast. Enligt Trioplast innebär det ett mindre behov av jungfrubaserat råmaterial, vilket betyder en minskning av koldioxidavtrycket med mer än 22 procent jämfört med konventionell ensilagesträckfilm. Den nya produkten sägs ha samma egenskaper som konventionell ensilagesträckfilm.

Anders Larsson, produktchef för ensilagesträckfilm på Trioplast, är mycket optimistisk inför framtiden.

Detta är bara början. Vi har stora möjligheter framför oss när det gäller att använda återvunnen plast för den cirkulära ekonomin. Det finns fortfarande många utmaningar med återvunnet material, men vi tror att detta första steg bevisar möjligheten att uppnå en cirkulär ekonomi inom jordbruksträckfilm i framtiden.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: