Etikettryckeri förvärvar i England

Med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning, personalstyrka och får in ytterligare kunskap om etiketter för identifikation till bolaget. Pressbild

Nordvalls förvärvar ett engelskt tryckeri för att komplettera verksamheterna i Sjöbo och Kungälv.

Patrik Jenemark, vd på Nordvalls.

Etikettryckeriet Nordvalls med huvudkontor i Sjöbo har gjort klart med sin första produktionsenhet utanför Sverige. Företaget förvärvar engelska Watermill Press Ltd beläget i Bradford, strax utanför Manchester.

Etiketter för identifikation

Det engelska tryckeriet kommer  fortsätta i oförändrad regi med tillverkning av etiketter för identifikation, med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark i ett pressmeddelande.

Blir del av koncern

Genom förvärvet blir också Watermill Press, med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor, en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group. Nordvalls som omsätter drygt 300 miljoner kronor årligen ingår i företagskoncernen sedan 2017.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: