Etikettryckeri förvärvar i England

Med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i omsättning, personalstyrka och får in ytterligare kunskap om etiketter för identifikation till bolaget. Pressbild

Nordvalls förvärvar ett engelskt tryckeri för att komplettera verksamheterna i Sjöbo och Kungälv.

Patrik Jenemark, vd på Nordvalls.

Etikettryckeriet Nordvalls med huvudkontor i Sjöbo har gjort klart med sin första produktionsenhet utanför Sverige. Företaget förvärvar engelska Watermill Press Ltd beläget i Bradford, strax utanför Manchester.

Etiketter för identifikation

Det engelska tryckeriet kommer  fortsätta i oförändrad regi med tillverkning av etiketter för identifikation, med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv. Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark i ett pressmeddelande.

Blir del av koncern

Genom förvärvet blir också Watermill Press, med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor, en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group. Nordvalls som omsätter drygt 300 miljoner kronor årligen ingår i företagskoncernen sedan 2017.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: