Inkjet i fyrfärg direkt på kartong

BoxPrint BP-500 demonstreras på Drupamässan i juni.

Skrivhuvuden från Memjet sitter i Kolbus nya skrivare, anpassad för att printa på både well och kartong.

Kolbus lanserar BoxPrint BP-500 som trycker i fyrfärg direkt på wellpapp och kartong i upp till 15 millimeters tjocklek. Skrivhuvudena i Kolbusmaskinen utvecklade av Memjet. Hastigheten är 9 alternativt 18 meter per minut beroende på om utskriften sker i upplösningen 800 eller 1600 dpi. Maximal utskriftsstorlek är 1060 millimeter på upp till 1 200 millimeter bred kartong. Längden går att välja fritt.

För korta serier

Enligt Björn Åsell hos återförsäljaren Edvard Schneidler passar bläckstråleskrivaren de som söker en överkomlig lösning för att printa direkt med hög upplösning på wellpapp och kartong.

– De flesta system på marknaden har antingen varit begränsade i storlek eller varit för dyra, Detta öppnar upp för kunder som vill specialisera sig på kartonger i korta serier, säger Björn Åsell på Edvard Schneidler som börjar den officiella säljstarten i samband med Drupa-mässan i Düsseldorf. Men lanseringen är redan igång.

– Tryckprover kommer vi dock kunna ta fram tidigare, påtalar Björn Åsell.

”Rimlig kostnad”

För vilka typer av användare och områden lämpar sig skrivaren?

– Vi tror att behovet för måttanpassade kartonger i kortare serier kommer öka i takt med kravet på effektivare transporter där man inte kör omkring med luft på lastbilarna. Att man nu dessutom kan printa digitalt i fyrfärg till en rimlig kostnad kommer ge våra kunder en konkurrensfördel.

Programvara för variabeltryck

CMYK-bläckbehållarna till maskinen rymmer två liter och ska enligt tillverkaren vara enkla att byta. Inkluderat i maskinlösningen finns en dator där det går att installera programvara för variabeltryck och alternativa ripplösningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: