Klåfingrig robot når marknaden

En kompakt elektrisk trefingergripare med stor slaglängd och framtagen för cylindriska föremål, lanseras av On Robot. Griparen kan konfigureras för olika detaljstorlekar. Ett användningsområde är inom paketering och palletering.

Enrico Krog Iversen, vd för On Robot säger att den nya 3FG15-trefingergriparen utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna som är skrymmande och mindre flexibla.

– Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefingergripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.

Enligt företaget som har sitt huvudsäte i Danmark är griparens utformning utvecklad för maskinbetjäningsuppgifter som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Griparen är också anpassad för paketerings- och palleteringstillämpningar.

Griparen kan hantera flera processer och har en maximal slaglängd på 150 millimeter. Den är utformad med tre fingrar som klarar upp till 15 kilos last. On Robots plattform One System Solutions gör att roboten även är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: