Klåfingrig robot når marknaden

En kompakt elektrisk trefingergripare med stor slaglängd och framtagen för cylindriska föremål, lanseras av On Robot. Griparen kan konfigureras för olika detaljstorlekar. Ett användningsområde är inom paketering och palletering.

Enrico Krog Iversen, vd för On Robot säger att den nya 3FG15-trefingergriparen utvecklades som en reaktion på de befintliga pneumatiska trefingergriparna som är skrymmande och mindre flexibla.

– Vi har länge definierat marknaden för elektriska parallella gripare med RG2- och RG6-serien, och vi ser fram emot att ta itu med nya marknadssegment och applikationer med en ny trefingergripare som tillåter användarna att använda applikationerna snabbare vid även en mycket exakt, fast positionering.

Enligt företaget som har sitt huvudsäte i Danmark är griparens utformning utvecklad för maskinbetjäningsuppgifter som automatiskt centrerar arbetsstycken, vilket resulterar i ett stabilt grepp och exakt placering i maskinchuckar. Griparen är också anpassad för paketerings- och palleteringstillämpningar.

Griparen kan hantera flera processer och har en maximal slaglängd på 150 millimeter. Den är utformad med tre fingrar som klarar upp till 15 kilos last. On Robots plattform One System Solutions gör att roboten även är sömlöst kompatibel med alla större samarbetande eller lätta industrirobotarmar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: