Affären i hamn – nya namnet blir Syntegon

Boschs tidigare division med inriktning på process- och förpackningsindustrin har sålts och blir ett fristående bolag.

Boschs affärsområde Bosch Packaging Technology har flutit på fram till slutet av förra året. Nu blir divisionen istället ett fristående företag, Syntegon Technology, med huvudkontor i tyska Waiblingen. Företagets affärsfokus är intelligenta och hållbar tekniker för läkemedels- och livsmedelsindustrin och handlar till stor del om förpackningsmaskiner. Ett utökat tjänste- och serviceutbud blir företagets strategi framåt, skriver Syntegon Technology i ett pressmeddelande.

Syntegon Technologys styrelseordförande Stefan König.

Affären klar vid årsskiftet

Företaget sysselsätter 6 100 anställda på fler än 30 platser i världen. Försäljningssiffrorna för 2019 uppgick till 1,3 miljarder euro. Det var i  juni 2019 som Bosch avslöjade sina planer på att sälja affärsområdet med förpackningsmaskiner som ett fristående bolag. Affären med den nya ägaren, kapital- och investeringsföretaget CVC Capital Partners, genomfördes i sin helhet 2 januari 2020.

– CVC är mycket glada över att se affären genomförd enligt plan. Syntegon Technology har en stark närvaro i många marknadssegment, stor teknisk kunskap och innovativ kraft. Vi vill bygga vidare på dessa styrkor tillsammans med ledningen och hela arbetsstyrkan, säger Marc Strobel på CVC Capital Partners i ett pressmeddelande.

”150 års erfarenhet”

Syntegons styrelseordförande Stefan König:

– Vi bygger vidare på 150 års erfarenhet och de 64 000 maskiner som våra kunder använder, och driver nya affärsmöjligheter. Nu, mer än någonsin tidigare, arbetar vi med intelligenta och hållbara tekniker och samarbetar med våra affärspartner i verklig anda av partnerskap.

Båda parterna har sedan tidigare meddelat att köpesumman avseende försäljningen inte kommer att avslöjas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Tetra Pak först i världen med grön certifiering

De återvunna polymerna som används i Tetra Paks kartongförpackningar har fått grönt ljus enligt Roundtable on sustainable biomaterials certifiering för avancerade produkter. Företaget blir först i livsmedels- och dryckesförpackningsindustrin att framställa plasten enligt riktlinjerna i certifieringen.

Publicerat av: 

Rapport: Politiska beslut behövs för att bygga nya pantsystem

En ny rapport om plast, dess återvinning och vägen till miljövänlig utveckling har släppts.
– Rapporten ska ses som startskott för en ökad dialog kring plast och dess utmaningar och möjligheter, säger Cecilia Gannedahl, kommunikationsdirektör på livsmedelsjätten Orkla som står bakom rapporten.

Publicerat av: 

Digitaltrycket lyfter hos Ink n Art

Vi har tidigare berättat om Ink n Arts förpackningssatsning med e-handel och nya efterbehandlingsmaskiner. Nu får trycksidan en uppdatering när en HP Indigo-press tar plats i produktionen.
– Vi har nu en maskinpark som inte är helt vanlig i Sverige, om inte helt unik, vilket ger oss fördelar i många affärer, säger Jesper Hammarstrand, vd för Ink n Art.

Publicerat av: