Barnmatsföretag satsar på växtbaserad plast

Brittiska Organix går över till växtbaserad plast som förpackningsmaterial till sortimentet av klämpåsar. Semper distribuerar produkterna i Sverige.

Både kork och förpackning innehåller 70 procents växtbaserad plast.

Organix utvecklar barnmatsprodukter och har funnits på den brittiska marknaden sedan 1992. I Norden lanserade företaget 2016/2017 ett sortiment som inkluderar ekologiska babysnacks. Organix väljer nu att satsa på en ny förpackning till företagets sortiment med klämpåsar. Den flexibla förpackningen är tillverkad av 70 procent växtbaserad plast från förnybara källor som sockerrör.

Förpackningen är livsmedelssäkrad

Den växtbaserade plasten som används i både förpackningen och korken har noggrant testats och analyserats för att uppfylla all livsmedelssäkerhet och kvalitetsstandarder relaterade till barnmat, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Att växa som ett hållbart företag är naturligtvis en viktig prioritering för oss. Vi vet att dagens föräldrar värderar mer hållbara alternativ i både förpackning och produkt. Kategorin med klämpåsar har haft en stark tillväxt under det senaste decenniet, därför är det viktigt för oss att gå över till mer hållbara lösningar, säger Anna Hellström, internationell marknadsdirektör hos Organix.

Minskad klimatpåverkan

Enligt företaget  kommer den nya förpackningen, i jämförelse med den förra, innebära att koldioxidavtrycket reduceras med 59 procent och att den petroleumbaserade plasten minskar med 54 ton petroleumbaserad plast per år.

– Den här nya förpackningen är ett fantastiskt steg framåt och vi är mycket glada över att vi nu kan ta dessa steg, säger Anna Hellström.

Ett uppsatt mål

Företaget har ett uttalat mål att alla förpackningar ska vara 100 procent hållbara fram till 2023. Organix säljs och distribueras i Norden av Semper AB.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *