Monomaterial i förpackning för pulversoppa

Unilever fasar i samarbete med Mondi ut sitt gamla laminat till sina soppförpackningar. Foto: Klaus Ranger

Förpackningsföretaget Mondi har utvecklat ett monomaterial till Unilevers soppförpackningar – en ny polypropylen-lösning för pulversoppor till varumärket Knorr.

Samarbetet mellan Mondi och Unilever gick ut på att ta fram en lämplig kvalitet av specialråvara. Ett nytt monomaterial i polypropylen utvecklades för att fasa ut ett laminat bestående av flera olika lager med material.

Unilever är en av världens största tillverkare av dagligvaror såsom livsmedel, drycker, rengöringsmedel och hygienprodukter. Mondis monomaterial är speciellt framtaget för Unilevers pulversoppor under egna varumärke Knorr. Enligt Mondi så bevarar den nya förpackningslösningen livsmedlets hållbarhet och påverkar heller inte den dagliga driften i förpackningsmaskinerna. Det nya monomaterialet används vid  Mondis fabrik i turkiska Kalenobel.

Unilever beskriver det nya materialet som ett steg framåt i företagets resa för att uppfylla sina hållbarhetsmål. Ett monomaterial är endast uppbyggt av ett sorts material eller en fiberråvara.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: