Monomaterial i förpackning för pulversoppa

Unilever fasar i samarbete med Mondi ut sitt gamla laminat till sina soppförpackningar. Foto: Klaus Ranger

Förpackningsföretaget Mondi har utvecklat ett monomaterial till Unilevers soppförpackningar – en ny polypropylen-lösning för pulversoppor till varumärket Knorr.

Samarbetet mellan Mondi och Unilever gick ut på att ta fram en lämplig kvalitet av specialråvara. Ett nytt monomaterial i polypropylen utvecklades för att fasa ut ett laminat bestående av flera olika lager med material.

Unilever är en av världens största tillverkare av dagligvaror såsom livsmedel, drycker, rengöringsmedel och hygienprodukter. Mondis monomaterial är speciellt framtaget för Unilevers pulversoppor under egna varumärke Knorr. Enligt Mondi så bevarar den nya förpackningslösningen livsmedlets hållbarhet och påverkar heller inte den dagliga driften i förpackningsmaskinerna. Det nya monomaterialet används vid  Mondis fabrik i turkiska Kalenobel.

Unilever beskriver det nya materialet som ett steg framåt i företagets resa för att uppfylla sina hållbarhetsmål. Ett monomaterial är endast uppbyggt av ett sorts material eller en fiberråvara.

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nestlé storsatsar miljarder på återvunnen plast

Livsmedelskoncernen Nestlé pumpar in 20 miljarder kronor för att snabba på utvecklingen av hållbara förpackningslösningar och hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel. Senast 2025 ska Nestlé enbart ha återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Publicerat av: 

Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: