DS Smiths vd: ”Vi kommer fortsätta att
investera i hållbar utveckling”

Den stora utmaningen 2020 beror på hur konjunkturen utvecklas under våren, enligt Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith.

Thorbjörn Sagerström, vd på förpackningsföretaget DS Smith, om utmaningarna 2020, kommande investeringar och hur de möter konsumenternas efterfrågan. 

DS Smiths summerar fjolåret som ett bra år:

– DS Smith har haft ett bra år, svensk industri går bra, trots en del osäkerhet i konjunkturen. Vi fortsätter outtröttligt med att erbjuda marknaden hållbara, klimatsmarta och effektiva förpackningslösningar, säger förpackningsföretagets vd Thorbjörn Sagerström.

Arbete för minskad miljöpåverkan

Vad är på gång framåt i verksamheten?

– Våra kunders och framförallt våra konsumenters liv förändras. Hur vi handlar, hur vi känner och förhåller oss till miljön. Efterfrågan på förpackningslösningar som har ett tydligt hållbarhetssyfte ökar. Vi på DS Smith jobbar oavbrutet med förpackningslösningar som minimerar miljöpåverkan, och uppfyller kraven på god återvinning.

Köpt en biopanna

Thorbjörn Sagerström säger att DS Smith alltid försöker ligga i framkant vad gäller teknikskiften och säkerhet:

– Vi har nyligen investerat i en biopanna tillsammans med Värnamo Energi, som förser DS Smiths Värnamofabrik med ånga. Detta har varit ett viktigt steg i vår ambition att minimera vår miljöpåverkan.

– Vi kommer att fortsätta att investera i hållbar utveckling samt att följa våra kunders kommande behov av ny teknik.

”Står väl rustat”

Den stora utmaningen under året ligger i hur konjunkturen utvecklas under våren, enligt Sagerström.

– Viss avmattning på stora marknader i Europa kommer att ha en påverkan på den svenska industriproduktionen. Men, DS Smith står väl rustat för att möta kommande utmaningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: