Äggförpackning klarar fall
från 100 meters höjd

Uppemot 30 ägg ryms i förpackningslådan som har tagits fram av Smurfit Kappa för stiftelsen Wings for Aid som hjälper välgörenhetsorganisationer med leveranser i katastrofområden.

Smurfit Kappa har utvecklat en äggförpackning för stiftelsen Wings for Aid som underlättar nödleveranser vid katastrofhjälp. Förpackningen som rymmer 30 ägg kan släppas från ett flygplan utan att innehållet skadas.

Den pappersbaserade förpackningen vann 2019 års TIACA Air Cargo Sustainability Award och skyddar ägg mot att gå sönder vid fall. Det har i alla fall visat sig fungera i prototyptester där en förpackning med 30 ägg förblev intakt efter ett fall från 100 meter. Smurfit Kappa har utvecklat förpackningen för stiftelsen Wings for Aid och tanken är att förpackningen ska förenkla nödleveranser till svåråtkomliga områden. Äggförpackningen sägs vara 100 procent biologiskt nedbrytbar.

Timmar av forskning

– Smurfit Kappa är så mycket mer än en leverantör för oss. Vi ser dem verkligen som en samarbetspartner. Utan de timmar de har lagt på forskning och utveckling i det här projektet skulle vi aldrig ha åstadkomma den optimerade låda som vi nu har fått fram, säger Barry Koperberg, General manager på Wings For Aid Foundation i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har för närvarande möjlighet att släppa lådor med en kapacitet på 20 kilo från 100 meters höjd vid en hastighet av 90 kilometer i timmen, utan att de tar skada och på en förutbestämd plats.

Ska användas i katastrofområden

Frank Sinnige med titeln Customer Experience & Innovation Director för Smurfit Kappa Benelux tillägger:

– Vi var glada att kunna bidra i ett så viktigt projekt som att möjliggöra katastrofhjälp, och vårt designteam antog verkligen utmaningen.

Projektet fortsätter och planen framöver kommer att vara att släppa paketen från drönare istället för flygplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Rapport från årets upplaga av
Top packaging summit

Det är brådskande att minska matsvinnet. E-handeln skjuter i höjden och tuffa målsättningar för återvinning är både stora utmaningar och möjligheter framåt. Detta och mycket mer framkom på årets digitala version av förpackningskonferensen Top packaging summit.

Publicerat av: 

Digital förädling på förpackning ger prislyft

Enligt en undersökning är köpare villiga att betala mellan 24 till 89 procent mer om det appliceras digital förädling på CMYK-jobb. En chokladkartong med mixade effekter är ett typexempel för att skapa effektfull förädling med  planfolie, textur spotlack, taktil lack och hologram.

Publicerat av: 

DS Smiths Nordenchef: ”Tiden talar för våra produkter”

Ett år med pandemi och ökade klimatkrav. DS Smith agerade tidigt med investeringar vilket gör att de står väl rustade för e-handeln och livsmedelsbranschens behov av transportförpackningar, enligt Torbjörn Sagerström, DS Smiths vd i Norden.

Publicerat av: