Äggförpackning klarar fall
från 100 meters höjd

Uppemot 30 ägg ryms i förpackningslådan som har tagits fram av Smurfit Kappa för stiftelsen Wings for Aid som hjälper välgörenhetsorganisationer med leveranser i katastrofområden.

Smurfit Kappa har utvecklat en äggförpackning för stiftelsen Wings for Aid som underlättar nödleveranser vid katastrofhjälp. Förpackningen som rymmer 30 ägg kan släppas från ett flygplan utan att innehållet skadas.

Den pappersbaserade förpackningen vann 2019 års TIACA Air Cargo Sustainability Award och skyddar ägg mot att gå sönder vid fall. Det har i alla fall visat sig fungera i prototyptester där en förpackning med 30 ägg förblev intakt efter ett fall från 100 meter. Smurfit Kappa har utvecklat förpackningen för stiftelsen Wings for Aid och tanken är att förpackningen ska förenkla nödleveranser till svåråtkomliga områden. Äggförpackningen sägs vara 100 procent biologiskt nedbrytbar.

Timmar av forskning

– Smurfit Kappa är så mycket mer än en leverantör för oss. Vi ser dem verkligen som en samarbetspartner. Utan de timmar de har lagt på forskning och utveckling i det här projektet skulle vi aldrig ha åstadkomma den optimerade låda som vi nu har fått fram, säger Barry Koperberg, General manager på Wings For Aid Foundation i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har för närvarande möjlighet att släppa lådor med en kapacitet på 20 kilo från 100 meters höjd vid en hastighet av 90 kilometer i timmen, utan att de tar skada och på en förutbestämd plats.

Ska användas i katastrofområden

Frank Sinnige med titeln Customer Experience & Innovation Director för Smurfit Kappa Benelux tillägger:

– Vi var glada att kunna bidra i ett så viktigt projekt som att möjliggöra katastrofhjälp, och vårt designteam antog verkligen utmaningen.

Projektet fortsätter och planen framöver kommer att vara att släppa paketen från drönare istället för flygplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: