Äggförpackning klarar fall
från 100 meters höjd

Uppemot 30 ägg ryms i förpackningslådan som har tagits fram av Smurfit Kappa för stiftelsen Wings for Aid som hjälper välgörenhetsorganisationer med leveranser i katastrofområden.

Smurfit Kappa har utvecklat en äggförpackning för stiftelsen Wings for Aid som underlättar nödleveranser vid katastrofhjälp. Förpackningen som rymmer 30 ägg kan släppas från ett flygplan utan att innehållet skadas.

Den pappersbaserade förpackningen vann 2019 års TIACA Air Cargo Sustainability Award och skyddar ägg mot att gå sönder vid fall. Det har i alla fall visat sig fungera i prototyptester där en förpackning med 30 ägg förblev intakt efter ett fall från 100 meter. Smurfit Kappa har utvecklat förpackningen för stiftelsen Wings for Aid och tanken är att förpackningen ska förenkla nödleveranser till svåråtkomliga områden. Äggförpackningen sägs vara 100 procent biologiskt nedbrytbar.

Timmar av forskning

– Smurfit Kappa är så mycket mer än en leverantör för oss. Vi ser dem verkligen som en samarbetspartner. Utan de timmar de har lagt på forskning och utveckling i det här projektet skulle vi aldrig ha åstadkomma den optimerade låda som vi nu har fått fram, säger Barry Koperberg, General manager på Wings For Aid Foundation i ett pressmeddelande och tillägger:

– Vi har för närvarande möjlighet att släppa lådor med en kapacitet på 20 kilo från 100 meters höjd vid en hastighet av 90 kilometer i timmen, utan att de tar skada och på en förutbestämd plats.

Ska användas i katastrofområden

Frank Sinnige med titeln Customer Experience & Innovation Director för Smurfit Kappa Benelux tillägger:

– Vi var glada att kunna bidra i ett så viktigt projekt som att möjliggöra katastrofhjälp, och vårt designteam antog verkligen utmaningen.

Projektet fortsätter och planen framöver kommer att vara att släppa paketen från drönare istället för flygplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]