Fettavvisande papper med växtbaserad barriär

Billerud Korsnäs lanserar den biobaserade ytbehandlingen Repel Pure – förpackningspapper som tål feta livsmedel.

Vanligtvis innehåller livsmedelsförpackningar med en fettavvisande barriär små mängder högflourerade kemikalier, så kallade PFAS. Billerud Korsnäs har utvecklat Repel Pure – ett papper som ska ha en barriär med samma egenskaper men med skillnaden att den är växtbaserad. Repel Pure är förnybart och biologiskt nedbrytbart, enligt företaget.

– Vi ser idag en ökad efterfrågan internationellt på alternativ till PFAS-behandlade produkter. Efter att ha arbetat länge med att hitta ett hållbart alternativ till ytbehandling med högflourerade ämnen är vi idag mycket stolta över att kunna presentera pappret Repel Pure med en biobaserad barriär, säger Helene Biström, chef för division Paper på BillerudKorsnäs och tillägger att det är en produkt som utmanar konventionella förpackningar.

Enligt Billerud Korsnäs görs den biobaserade barriären av papper från förstklassig nyfiber och den nya produkten ett resultat av den miljardinvestering som gjordes i fjol på företagets produktionsanläggning i Skärblacka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nestlé storsatsar miljarder på återvunnen plast

Livsmedelskoncernen Nestlé pumpar in 20 miljarder kronor för att snabba på utvecklingen av hållbara förpackningslösningar och hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel. Senast 2025 ska Nestlé enbart ha återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Publicerat av: 

Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: