Fettavvisande papper med växtbaserad barriär

Billerud Korsnäs lanserar den biobaserade ytbehandlingen Repel Pure – förpackningspapper som tål feta livsmedel.

Vanligtvis innehåller livsmedelsförpackningar med en fettavvisande barriär små mängder högflourerade kemikalier, så kallade PFAS. Billerud Korsnäs har utvecklat Repel Pure – ett papper som ska ha en barriär med samma egenskaper men med skillnaden att den är växtbaserad. Repel Pure är förnybart och biologiskt nedbrytbart, enligt företaget.

– Vi ser idag en ökad efterfrågan internationellt på alternativ till PFAS-behandlade produkter. Efter att ha arbetat länge med att hitta ett hållbart alternativ till ytbehandling med högflourerade ämnen är vi idag mycket stolta över att kunna presentera pappret Repel Pure med en biobaserad barriär, säger Helene Biström, chef för division Paper på BillerudKorsnäs och tillägger att det är en produkt som utmanar konventionella förpackningar.

Enligt Billerud Korsnäs görs den biobaserade barriären av papper från förstklassig nyfiber och den nya produkten ett resultat av den miljardinvestering som gjordes i fjol på företagets produktionsanläggning i Skärblacka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: