Blandar färg i helautomatisk fabrik

Bandet klipptes traditionsenligt i och med öppnandet av Siegwerks nya färgfabrik – Blending center.

Siegwerk fortsätter digitaliseringsresan. Färgtillverkaren har invigt sin nya helautomatiska produktionsanläggning vid huvudkontoret i tyska Siegburg. 

Produktionen av kundanpassade tryckfärger och lacker fortsätter hos Siegwerk i en ny anläggning. Färgtillverkaren som är en leverantör av tryckfärger till färpacknings- och etikettindustrin säger att de sätter en ny kvalitetsstandard för färgproduktionen med öppnandet av Blending Center i tyska Siegburg.

En milstolpe för företaget

Enligt företaget är den största helautomatiserade produktionsanläggningen för tryckfärger i Europa.

– Öppningen av denna anläggning är en oöverträffad milstolpe för oss. Det är en nyckelkomponent i vårt globala produktionsnätverk, ett stort steg framåt, sa Herbert Forker, vd hos Siegwerk, i sitt öppningstal.

Fabrik med modern teknik

Fabriken, där färgerna blandas, är utrustad med modern teknik i linje med det som betraktas som den fjärde industriella revolutionen, Industry 4.0.

– Ämnen som  digitalisering och automatisering spelar en nyckelroll. Vi måste också överväga, på olika nivåer, vilka möjligheter vi väljer, i vilken riktning vi vill utveckla och var exakt vi vill investera. Det nya systemet är ett av svaren på detta, fortsätter Forker.

Snart i full produktion

Enligt Siegwerk pågår framgångsrika testkörningar på Blending Center, och snart väntas produktionen nå full kapacitet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nestlé storsatsar miljarder på återvunnen plast

Livsmedelskoncernen Nestlé pumpar in 20 miljarder kronor för att snabba på utvecklingen av hållbara förpackningslösningar och hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel. Senast 2025 ska Nestlé enbart ha återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Publicerat av: 

Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: