Örtproducent växlar till krukor av återvunnen plast

Svegros nya plastkruka är tillverkad av återvunnen plast och kan återvinnas i retursystemet.

Producenten av färska ekologiska örter, Svegro, har på egen hand tagit fram en ny förpackning, tillverkad av återvunnen plast.

Kristin Orrestig är chef för varuförsörjning på Svegro och ligger bakom örtproducentens nya förpackningar.

– En miljövänlig plastförpackning ger en hållbarhet på nio till tio dagar. I de tester vi genomfört har vi sett att pappersförpackningar förkortar livslängden för exempelvis basilika med två till tre dagar, en skillnad på nästan en tredjedel. Det är viktigt att se hela kedjan för svinn, från växthus till kök. Därför har vi valt att fokusera på att plasthanteringen blir cirkulär, säger Orrestig som har en bakgrund med studier i polymerkemi.

De nya gröna krukorna och trågen är tillverkade av återvunnen plast. Till skillnad från vanligt förekommande svarta plastkrukor kan de alltså återvinnas och fungera i ett cirkulärt system.

– Vi är marknadsledande inom färska ekologiska örter och vill gärna att vårt hållbarhetsarbete ska gynna hela branschen. Plasten medför att vi har möjlighet att bevattna trågen innan vi skickar iväg örterna och dessutom att man kan vattna i butik. Det leder till längre hållbarhet och att svinnet minskar både för butikerna och konsumenterna, säger Kristin Orrestig.
.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Så blir Connect-mässan

9 februari drar Sign&Print Connect igång och det utlovas en hel del nyheter inom etikett- och förpackningsområdet att titta närmare på. Vi frågar projektledaren Luiza Flôres da Cunha om vad man kan förvänta sig som utställare och besökare när mässan Sign&Print Scandinavia istället går digitalt.

Publicerat av: