Scanfill växer med större materialutbud

Under hösten installerade Scanfill en ny folieextruder.

Förpackningsföretaget Scanfill installerar ytterligare en folieextruder som kan producera ett större utbud av material – även återvinningsbara sådana.

Under hösten har Scanfill AB i Ystad rustat för att kunna producera ett större utbud av material. Företaget är inriktade på att tillverka miljövänligt och hållbart förpackningsmaterial, baserat på förnyelsebara råvaror. En ny folieextruder har installerats i verksamheten som enligt Scanfill ger möjligheter att använda återvinningsbart material.

Upp till sju skikt

– Nu kan vi producera upp till sju skikt med fem extrudrar anpassade efter kundens specifika önskemål. Den nya tekniken gör att vi kan möta de allt hårdare kraven som marknaden ställer på förpackningsindustrin, säger Pontus Björklund, Technical manager på Scanfill AB i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Den nya linjen ger oss kapacitet att producera barriärmaterial som är återvinningsbart och med anpassade förseglingsegenskaper. Det gör att vi kan anpassa folien ännu mer specifikt efter kundens krav och minimera resurserna som krävs.

Använda återvunnet material

Med den nya investeringen för framställningen av folier kommer företaget även att kunna arbeta mot fler branscher, exempelvis elektronik och bygg:

– Med den nya linjen kommer vi att kunna använda återvunnet material effektivare genom att kunna bygga lagerstrukturer som möjliggör att kärnan på folien är återvunnen, säger vd:n Oscar Hugoson.

Växer på fler marknader

Scanfill AB är ett helägt dotterbolag till Polykemi AB. Oscar Hugoson berättar att företaget växer i Europa. Under 2019 har Scanfill tagit klivet in på nya marknader, såsom Tyskland, Slovakien och Polen.

– Vi ser ett ökande intresse för våra produkter och vi välkomnar diskussionen om en hållbar framtid. För oss är det en självklarhet att måna om jordens resurser och vi arbetar medvetet för att våra produkter ska ha en så liten påverkan på miljön som möjligt och hållbara förpackningsmaterial är en självklarhet för oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *