Här ser Brobygrafiska efterfrågan – ansöker om nya utbildningar

Nya utbildningar med start hösten 2021 kan bli verklighet hos Brobygrafiska i Sunne.

Den grafiska yrkeshögskolan planerar att ansöka om tolv nya utbildningar, och en drös av dessa finns inom förpackningsområdet.

Nya utbildningar och vidareutbildningar inom den grafiska branschen kan bli verklighet hos Brobygrafiska i Sunne. Med finansiellt stöd från Grafiska företagens stipendiefond ansöker yrkesskolan om tolv nya utbildningar.

Utbildningsstart 2021

Enligt skolan är syftet med utökandet av nya utbildningar att skapa branschbreddning, möta branschens utmaningar, och öka kompetensförsörjningen.

– Vår plan är att ansöka om 12 utbildningar i juni 2020, utbildningsstart hösten 2021, säger Per Branzén som är verksamhetsledare på Brobygrafiska i ett pressmeddelande.

Grafiska- och digitala tjänster

Bland de nya utbildningarna finns både grafiska- och digitala tjänster, och en hel del inom förpackningsområdet – tjänsteutvecklare inom förpacknings-UX, förpackningsvisualisering, Förpackningskonstruktör, Printdesign / Typografi och AD Inriktning mot förpackningsdesign. Alla nya utbildningar hittar du här.

Önskar att branschen är delaktig

Per Branzén säger att de ansöker om utbildningar där de har sett en efterfrågan i arbetslivet:

– Branschens delaktighet är dock vår största avgörande faktor för att vi ska få våra utbildningar godkända och därför välkomnar vi all input vi kan få, säger Per Branzén.

Brobygrafiska samarbetar med företag i branschen och dessa kan i förlängningen rekrytera personal direkt från en utbildning som de är med och formar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: