Två nätverk flyttar ihop – ska stärka Skåneregionen

Marie Malmberg Lavsen vd på Packbridge och Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin.

Livsmedelsakademin och Packbridge ingår ett samboavtal. I förlängningen ska arbetet för en hållbar och konkurrenskraftig livsmedelsnäring stärkas ytterligare.

De båda organisationerna, Livsmedelsakademin och Packbridge, har funnits i 25 respektive tio år och tillsammans har de 250 medlemsföretag som verkar i det privata näringslivet,  i offentliga sektorn och inom forskning. De båda nätverken arbetar för att ge samlad kunskap och kompetens om branschen. Nu förtätas samarbetet ytterligare när de flyttar ihop i gemensamma lokaler i Malmö.

– Tillsammans kan vi ta oss an de stora frågorna som enskilda parter inte kan lösa på egen hand. Vi får en kraftfull plattform som blir ett viktigt och positivt steg till att stärka Skåne som en stark livsmedelsregion, säger Lotta Törner, vd för Livsmedelsakademin.

Samarbetar redan i projekt

En av utmaningarna de pekar ut är att utveckla en cirkulär livsmedelskedja, där resurserna används så effektivt som möjligt utan spill. Livsmedelsakademin och Packbridge har fram till i dag redan samarbetat i ett projekt tillsammans med IUC Syd. Projektet undersöker orsakerna till matsvinn i hela livsmedelskedjan, från producent, grossist och handel till konsument. Projektet kommer i början av nästa år presentera ett antal åtgärder för att minska matsvinnet inom livsmedelsnäringen.

Förpackad mat i hållbara material

Skåne ska år 2030 ska ligga i täten internationellt med cirkulär ekonomi, framgår i Skånes framtagna livsmedelsstrategi. Genom samverkan ska exempelvis mat förpackas i material som bidrar till ökad hållbarhet.

– Problematiken kring matsvinn är ett bra exempel där ett tätare samarbete mellan Livsmedelsakademin och Packbridge kan bidra till minskad klimatpåverkan. Framtidens förpackningar är designade på ett sätt som minskar matsvinnet, säger Marie Malmberg Lavsen vd på Packbridge

Livsmedelsakademin och Packbridge huserar nu tillsammans på kontorshotellet MINC i Malmö.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: 

Integritetsinställningscenter

Google Analytics

Used to distinguish users in google analytics.

_ga, _gid

User login

WordPress uses cookies, or tiny pieces of information stored on your computer, to verify who you are. There are cookies for logged in users and for commenters.

wordpress_logged_in_, wordpress_sec_, wordpress_test_cookie, wp-settings-5, wp-settings-time-5

Site setting

To store a the logged in user's username and a 128bit encrypted key. This information is required to allow a user to stay logged in to a web site without needing to submit their username and password for each page visited. Without this cookie, a user is unable to proceed to areas of the web site that require authenticated access.

PHPSESSID

GDPR Consent

GDPR – check for consent types.

gdpr[consent_types]