Går med i allians för fiberbaserade förpackningar

I alliansen 4evergreen finns europeiska tillverkare i den fiberbaserade värdekedjan.

Nordiska Metsä Board ansluter sig, som många andra tunga förpackningsföretag redan gjort, till en allians för fiberbaserade förpackningar med fokus på miljö och klimat.

Industrialliansen 4evergreen har som mål att öka andelen fiberbaserade förpackningar i en cirkulär och hållbar ekonomi för att minimera påverkan på klimat- och miljö. I alliansen finns medlemmar från hela den fiberbaserade värdekedjan, från pappers- och kartongtillverkare till förpackningskonverterare, varumärkesägare och detaljister, teknik- och materialleverantörer samt insamlings- och återvinningsföretag.

– Ett omfattande och globalt samarbete är nödvändigt för att promota cirkulär ekonomi och motverka klimatförändringar. Tillsammans kan vi utnyttja den fulla potentialen av fiberbaserade förpackningar och erbjuda lösningar baserade på förnybar råvara till framtidens förpackningar, säger Mika Joukio, koncernchef för Metsä Board.

Bland medlemmarna i 4evergreen finns företag som Nestlé, Danone, Stora Enso, Smurfit Kappa, Sappi, UPM, Mayr-Melnhof Group, Kotkamills, Ahlstrom Munksjö, BillerudKorsnäs, Tetra Pak och Elopak.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *