Eclipse – kemifri grön tryckplåt

Tryckplåten Eclipse kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger

Processfria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfa menar dock att deras senaste innovation sticker ut i mängden av processfria tryckplåtar. Ctp-lösningen ska vara lika enkel att använda som en konventionell tryckplåt.

Kemikaliefria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfas produkt Eclipse är en processfri plåt och eliminerar därför också behovet av en process som använder kemikalier.

Plåt som reducerar kostnader

Företaget skriver i ett pressmeddelande att användningen av denna tryckplåt innebär minskade kostnader när det kommer till energianvändning, avfallshantering samt underhåll i prepressavdelningen.

Enligt Agfa är ctp-lösningen (computer to plate) lika enkel att använda som traditionella offsetplåtar, den står också sig motståndskraftig mot repor och ger en stabil bildkontrast. Tryckplåten kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger.

Håller tryckpressen ren

Utöver den processfria tekniken som Eclipse har så bidrar den också till att hålla tryckpressen ren. Produkten ingår i Agfas ECO3-program för hållbar innovation och en grönare tryckbransch. Ctp-lösningen Eclipse finns i alla standardplåtstorlekar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: