Eclipse – kemifri grön tryckplåt

Tryckplåten Eclipse kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger

Processfria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfa menar dock att deras senaste innovation sticker ut i mängden av processfria tryckplåtar. Ctp-lösningen ska vara lika enkel att använda som en konventionell tryckplåt.

Kemikaliefria tryckplåtar finns hos en rad tillverkare och innebär att det inte finns några kemikalier i framkallningen. Agfas produkt Eclipse är en processfri plåt och eliminerar därför också behovet av en process som använder kemikalier.

Plåt som reducerar kostnader

Företaget skriver i ett pressmeddelande att användningen av denna tryckplåt innebär minskade kostnader när det kommer till energianvändning, avfallshantering samt underhåll i prepressavdelningen.

Enligt Agfa är ctp-lösningen (computer to plate) lika enkel att använda som traditionella offsetplåtar, den står också sig motståndskraftig mot repor och ger en stabil bildkontrast. Tryckplåten kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV-färger.

Håller tryckpressen ren

Utöver den processfria tekniken som Eclipse har så bidrar den också till att hålla tryckpressen ren. Produkten ingår i Agfas ECO3-program för hållbar innovation och en grönare tryckbransch. Ctp-lösningen Eclipse finns i alla standardplåtstorlekar.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: