Flygmat transporteras i ny förpackning

Omkring 100 000 måltider transporteras varje dag, och framöver blir det i nya lådor.

Flygbolaget Emirates cateringbolag som transporterar cirka 100 000 måltider dagligen har tagit fram en ny förpackningslösning och räknar med att spara 750 ton pappavfall.

Emirates flight catering, som sköter flygbolaget Emirates måltider ombord, har bytt ut sina kartongförpackningar till återanvändbara plastlådor för att transportera företagets omkring 100 000 måltider per dag. Flygbolaget skriver i ett pressmeddelande att de räknar med att årligen spara 750 ton pappavfall – motsvarande 260 000 kvadratmeter (65 tunnland) skogsmark.

– Hållbarhetsfrågan är otroligt viktig för oss. Utöver våra vertikala jordbruks- och solkraftsprojekt är vår nya förpackningslösning det tredje viktiga miljöinitiativet vi har lanserat bara i år. Vi fortsätter utmana våra processer och arbetsmetoder för att säkerställa högsta möjliga nivå av miljöeffektivitet i vår verksamhet och minska vårt miljöavtryck, säger Saeed Mohammed, vd för Emirates Flight Catering.

Enligt Emirates Flight Catering återvinns varje månad 130 000 kilo kartong, 4 000 kilo papper, 14 000 kilo aluminiumburkar och folie samt 120 000 kilo glasflaskor och 10 000 kilo plastflaskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nestlé storsatsar miljarder på återvunnen plast

Livsmedelskoncernen Nestlé pumpar in 20 miljarder kronor för att snabba på utvecklingen av hållbara förpackningslösningar och hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel. Senast 2025 ska Nestlé enbart ha återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Publicerat av: 

Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: