Dryckesjätte väljer 100 procent återvunna pet-flaskor i Sverige

100 procent återvunna plastflaskor ska produceras på Coca-Colas anläggning i Jordbro.

Coca-Cola Sverige väljer att gå över till 100 procent återvunnen pet för hela det lokalproducerade dryckessortimentet.

Under första kvartalet 2020 påbörjar Coca-Cola Sverige omställningen till 100 procent återvunna plastflaskor. Det avser alla pet-flaskor som produceras i Jordbro. Förändringen innebär en minskad användning av nytillverkad plast med cirka 3 500 ton per år.

Coca-Cola Sverige skriver i ett pressmeddelande att en ökad andel återvunnet material i förpackningar är ett effektivt sätt att minska dess koldioxidavtryck.

– Plast är ett effektivt förpackningsmaterial förutsatt att det samlas in och återanvänds så att inget blir till skräp. Coca-Cola i Sverige vill vara med och bidra till omställningen mot en cirkulär ekonomi. Nu tar vi ett stort steg när vi som första marknad i världen går över till 100 procent återvunnen plast för hela den lokalproducerade portföljen, säger Sofie Eliasson Morsink, vd för Coca-Cola European Partners Sverige.

Enligt dryckesjätten blir den svenska marknaden först i världen att gå över till 100 procent återvunnen pet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *