Tar tuben vidare in i läkemedelsbranschen

I Åstorp producerar Emballator formsprutade tuber avsedda för medicinskt bruk. Nu smids planer på att tillverka en mindre tub anpassad för barn.

Kalles Kaviar-tuben i aluminium och extruderade plasttuber för Findus räkning är några av Emballator Tectubes mest kända tuber. Men företaget producerar även formsprutade tuber till läkemedelsindustrin i Europa.

Alternativ till stolpiller

Ariane Duthoit som arbetar med försäljning, berättar att de har en ny produkt på gång som har efterfrågats av kunderna.

-Vi har en produkt vi kallar för longneck-tub som är ett alternativ till stolpiller för medicinska applikationer. Det vi nu vill göra är att tillverka en mindre version som ska vara anpassad att använda på små barn, säger hon i ett pressmeddelande.

-Skillnaden mellan de för vuxna och de för barn är egentligen storleken. De ska innehålla 3 milliliter istället för 5 milliliter och ha en mindre hals.

Hoppas på barnanpassade produkter

Beslutet att utveckla en tub för barn har legat på is fram till oktober tidigare i år och företaget förklarar det med att det är en utdragen process att producera produkter för medicinskt bruk. Företaget hoppas nu att deras kunder i större utsträckning kan våga sig in på marknaden för barnanpassade produkter i samband med den nya, mindre tuben.

– Till slut kände vi att vi måste ta tag i det och våga investera. Eftersom vi har fått förfrågan från befintliga kunder så tror vi extra mycket på den här satsningen.

Design och komponenter ska sättas

För närvarande är företaget i kontakt med verktygsmakare för att få tubens utseende och tekniska komponenter på plats, innan det blir dags för tillverkningen att dra igång.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nestlé storsatsar miljarder på återvunnen plast

Livsmedelskoncernen Nestlé pumpar in 20 miljarder kronor för att snabba på utvecklingen av hållbara förpackningslösningar och hitta metoder som gör det möjligt att återvinna plast för livsmedel. Senast 2025 ska Nestlé enbart ha återvinningsbara eller återanvändbara förpackningar.

Publicerat av: 

Frontpacs vd: ”2020 är året då vi överträffar alla förväntningar”

Frontpac kan blicka tillbaka på 2019 som ett innehållsrikt år med förvärvet av Antpac. Framtidsplanen – att slå en halv miljard i omsättning.
– För att klara detta kommer vi behöva investera och det pågår flera projekt i företaget, säger vd:n Martin Enocson.

Publicerat av: