Återvinningsbara och livsmedelssäkra förpackningar

Pappersbaserade förpackningar som är både återvinningsbara och livsmedelsssäkra. Det är resultatet av Smurfit Kappas absorptionsteknik i kombination med barriärpapper från Mitsubishi HiTec Paper.

– Det har varit en mycket intressant och kollaborativ process för oss att arbeta med Mitsubishi HiTec Paper i det här projektet, säger Lars Henriksson, produktutvecklingschef på Smurfit Kappas pappersdivision, om den nya förpackningslösningen.

Skyddar mot migrering

I samarbetet förenas Smurfit Kappas pappersbaserade förpackningar och Mitsubishi HiTec Papers bestrukna papper. Smurfit Kappa skriver i ett pressmeddelande att den yttre, kartongbaserade förpackningen tillverkades med företagets egna inbyggda adsorptionsteknik MB12 som skyddar mot aromer och möjlig migrering av ämnen.

Förnybara råvaror i barriär

Den inre förpackningen, som innehåller Mitsubishi HiTec Papers barriärpapper Barricote, skyddar mot fukt och fett och har värmetätande egenskaper. På grund av att förnybara råvaror används i barriären blir förpackningen helt återvinningsbar.

– Våra lösningar är helt fria från folie, laminat, aluminium och fluorkarboner. Istället förlitar vi oss på högsta möjliga andel biologiskt nedbrytbara råvaror, vilket är anledningen till att Smurfit Kappas lösning MB12 var den rätta, säger Dieter Becker, chef för ny affärsutveckling & CSR på Mitsubishi HiTec Paper.

Nominerad till pris

Smurfit Kappa inledde sitt partnerskap med Mitsubishi Mitsubishi HiTec Paper som ett led i företagets initiativ Better Packaging. Den första produkten i den nya serien är nominerad som finalist i tävlingen Swiss Packaging Awards.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *