Petra Einarsson lämnar vd-posten
hos Billerud Korsnäs

Petra Einarsson lämnar som vd för Billerud Korsnäs.

Petra Einarsson tog över som vd för Billerud Korsnäs i början av 2018. Nu lämnar hon chefspositionen med omedelbar verkan, framgår i ett pressmeddelande.

Nuvarande styrelseordförande, Lennart Holm, utses till tillförordnad vd från den 5 november 2019. Därmed lämnar Petra Einarsson vd-positionen med omedelbar verkan. Arbetet med att rekrytera en permanent vd kommer att påbörjas omgående, enligt ett pressmeddelande från förpackningstillverkaren.

Inte enligt förväntan

– BillerudKorsnäs har en historisk möjlighet att aktivt bidra till omställningen mot en mer resurseffektiv och hållbar förpackningsindustri. Styrelsen har konstaterat att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats, säger Jan Åström, ny styrelseordförande i ett pressmeddelande.

– Vi är väl positionerade för framgång. Strategin är tydlig och hela organisationen måste fokusera på att nu genomföra den med högt tempo för att skapa värde för våra aktieägare, kunder och andra intressenter, säger tillförordnade vd:n Lennart Holm som är styrelseledamot i BillerudKorsnäs sedan 2012 och har varit vd och ordförande sedan 2014.

Vd sedan januari 2018

Petra Einarsson har innehaft vd-rollen på Billerud Korsnäs sedan årsskiftet 2017/2018 då hon närmast kom från en chefsposition på Sandvik Materials Technology.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *