Lanserar fiberbaserade bestick

AR packaging har utvecklat en fiberbaserad kniv, gaffel….

AR Packaging har samarbetat med Bionatic för att ta fram en serie fiberbaserade skedar, knivar och gafflar som ska nå full kommersiell skala i slutet av 2020.

Enligt AR Packaging har de utvecklat en uppsättning bestick som kan konkurrera med plast när det gäller styrka, vikt och barriäregenskaper. Den nya bestickserien har inget plastinnehåll alls. Serien är designad för att vara återvinningsbar, komposterbar, biologiskt nedbrytbar, FSC-certifierad och framställd av europeiskt trä.

… och sked som kommer produceras i kommersiell skala i slutet av nästa år.

Siktar mot 2020

Besticken är utvecklade i ett samarbete med den tyska distributören av livsmedelsförpackningar Bionatic. Besticken väntas produceras i kommersiell skala i slutet av 2020.

AR Packaging ser ett stort behov av en ny generation livsmedelsförpackningar.Som grund för detta hänvisar företaget i ett pressmeddelande till att sedan det europeiska direktivet om engångsplast (SUP) infördes så har både konsumenter och medlemsländer börjat ompröva många plastförpackningar på marknaden. Och år 2021 kommer plastbestick att förbjudas i EU.

Fler produkter

Företagethar sedan länge ett erbjudande inom kartongförpackningar och flexibla förpackningar. Fiberbaserade bestick är enligt företaget det första av flera projekt som är igång. Andra fiberbaserade produkter under utveckling är skålar, brickor och behållare.

– Med Bionatic har vi en dynamisk och entreprenöriell distributör av biobaserade förpackningsvaror för Quick Service-restauranger (QSR) på vår sida. De hjälper till att påskynda processer och att säkerställa acceptans för produkter genom direkt konsumentengagemang, säger Ralf Mack, innovationschef på AR Packaging.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

En kommentar till “Lanserar fiberbaserade bestick”
  1. Hvilke fibre er der tale om? Hvor kommer disse fibre fra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: