Lanserar fiberbaserade bestick

AR packaging har utvecklat en fiberbaserad kniv, gaffel….

AR Packaging har samarbetat med Bionatic för att ta fram en serie fiberbaserade skedar, knivar och gafflar som ska nå full kommersiell skala i slutet av 2020.

Enligt AR Packaging har de utvecklat en uppsättning bestick som kan konkurrera med plast när det gäller styrka, vikt och barriäregenskaper. Den nya bestickserien har inget plastinnehåll alls. Serien är designad för att vara återvinningsbar, komposterbar, biologiskt nedbrytbar, FSC-certifierad och framställd av europeiskt trä.

… och sked som kommer produceras i kommersiell skala i slutet av nästa år.

Siktar mot 2020

Besticken är utvecklade i ett samarbete med den tyska distributören av livsmedelsförpackningar Bionatic. Besticken väntas produceras i kommersiell skala i slutet av 2020.

AR Packaging ser ett stort behov av en ny generation livsmedelsförpackningar.Som grund för detta hänvisar företaget i ett pressmeddelande till att sedan det europeiska direktivet om engångsplast (SUP) infördes så har både konsumenter och medlemsländer börjat ompröva många plastförpackningar på marknaden. Och år 2021 kommer plastbestick att förbjudas i EU.

Fler produkter

Företagethar sedan länge ett erbjudande inom kartongförpackningar och flexibla förpackningar. Fiberbaserade bestick är enligt företaget det första av flera projekt som är igång. Andra fiberbaserade produkter under utveckling är skålar, brickor och behållare.

– Med Bionatic har vi en dynamisk och entreprenöriell distributör av biobaserade förpackningsvaror för Quick Service-restauranger (QSR) på vår sida. De hjälper till att påskynda processer och att säkerställa acceptans för produkter genom direkt konsumentengagemang, säger Ralf Mack, innovationschef på AR Packaging.

 

En kommentar till “Lanserar fiberbaserade bestick”
  1. Hvilke fibre er der tale om? Hvor kommer disse fibre fra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *