Lanserar fiberbaserade bestick

AR packaging har utvecklat en fiberbaserad kniv, gaffel….

AR Packaging har samarbetat med Bionatic för att ta fram en serie fiberbaserade skedar, knivar och gafflar som ska nå full kommersiell skala i slutet av 2020.

Enligt AR Packaging har de utvecklat en uppsättning bestick som kan konkurrera med plast när det gäller styrka, vikt och barriäregenskaper. Den nya bestickserien har inget plastinnehåll alls. Serien är designad för att vara återvinningsbar, komposterbar, biologiskt nedbrytbar, FSC-certifierad och framställd av europeiskt trä.

… och sked som kommer produceras i kommersiell skala i slutet av nästa år.

Siktar mot 2020

Besticken är utvecklade i ett samarbete med den tyska distributören av livsmedelsförpackningar Bionatic. Besticken väntas produceras i kommersiell skala i slutet av 2020.

AR Packaging ser ett stort behov av en ny generation livsmedelsförpackningar.Som grund för detta hänvisar företaget i ett pressmeddelande till att sedan det europeiska direktivet om engångsplast (SUP) infördes så har både konsumenter och medlemsländer börjat ompröva många plastförpackningar på marknaden. Och år 2021 kommer plastbestick att förbjudas i EU.

Fler produkter

Företagethar sedan länge ett erbjudande inom kartongförpackningar och flexibla förpackningar. Fiberbaserade bestick är enligt företaget det första av flera projekt som är igång. Andra fiberbaserade produkter under utveckling är skålar, brickor och behållare.

– Med Bionatic har vi en dynamisk och entreprenöriell distributör av biobaserade förpackningsvaror för Quick Service-restauranger (QSR) på vår sida. De hjälper till att påskynda processer och att säkerställa acceptans för produkter genom direkt konsumentengagemang, säger Ralf Mack, innovationschef på AR Packaging.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

En kommentar till “Lanserar fiberbaserade bestick”
  1. Hvilke fibre er der tale om? Hvor kommer disse fibre fra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: