Industrin för vätskekartong bildar nätverk för återvinningsfrågor

Fem företag inom förpackningsindustrin ska tillsammans driva hållbarhetsfrågor på global nivå.

Den nya organisationen GRACE, Global Recycling Alliance for Beverage Carton and the Environment, syftar till att arbeta för en hållbar förpackningsindustri på global nivå. Företag som har valt att ansluta sig till oprganisationen är BillerudKorsnäs, Elopak, SIG Combibloc, Stora Enso och Tetra Pak. Billerud Korsnäs skriver i ett pressmeddelande att GRACE, genom vetenskaplig och evidensbaserad kunskap, kommer att informera om hur vätskekartongens låga koldioxidpåverkan kan bidra till att minska klimatförändringarna.

– Genom GRACE kommer industrin för vätskekartong kunna driva viktiga frågor inom framförallt återvinning. GRACE blir en viktig plattform för att säkerställa en stark positionering av vätskekartongen, med både låg koldioxidpåverkan och stark koppling till cirkulär ekonomi, säger Håkan Pettersson, Business segment director på BillerudKorsnäs.

Företagen är sedan tidigare inom organisationen ACE engagerade i dessa frågor inom EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *