Smurfit Kappa fick väck krympfilm

I samarbete med ett belgiskt specialbryggeri har Smurfit Kappa tagit fram ett förpackningskoncept som eliminerar behovet av krympfilm.

Det belgiska bryggeriet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har under en tid arbetat med att införa en helt cirkulär leveranskedja och har bland annat skiftat till återvinningsbara burkar istället för att använda glasflaskor. För att arbeta vidare tog de hjälp av förpackningstillverkaren Smurfit Kappa som har tagit fram en 100 procent återvinningsbar pappersbaserad lösning. Förpackningen som är framtagen helt utan krympfilm kommer med ett inbyggt handtag för att förenkla transporten för kunden.

– Det var väldigt skönt att kunna diskutera våra planer med Smurfit Kappa eftersom de också har en innovationskultur och arbetade med oss för att hitta rätt lösning. Vi har den perfekta förpackningen för framtiden nu, säger bryggeriets vd Xavier Vanhonsebrouck.

Fler samarbeten är på gång:

– Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har många spännande planer på att expandera till nya marknader och ett ständigt växande sortiment som vi ser fram emot att samarbeta med dem kring, säger Smurfit Kappas vd för Europa, Saverio Mayer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: