Smurfit Kappa fick väck krympfilm

I samarbete med ett belgiskt specialbryggeri har Smurfit Kappa tagit fram ett förpackningskoncept som eliminerar behovet av krympfilm.

Det belgiska bryggeriet Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har under en tid arbetat med att införa en helt cirkulär leveranskedja och har bland annat skiftat till återvinningsbara burkar istället för att använda glasflaskor. För att arbeta vidare tog de hjälp av förpackningstillverkaren Smurfit Kappa som har tagit fram en 100 procent återvinningsbar pappersbaserad lösning. Förpackningen som är framtagen helt utan krympfilm kommer med ett inbyggt handtag för att förenkla transporten för kunden.

– Det var väldigt skönt att kunna diskutera våra planer med Smurfit Kappa eftersom de också har en innovationskultur och arbetade med oss för att hitta rätt lösning. Vi har den perfekta förpackningen för framtiden nu, säger bryggeriets vd Xavier Vanhonsebrouck.

Fler samarbeten är på gång:

– Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck har många spännande planer på att expandera till nya marknader och ett ständigt växande sortiment som vi ser fram emot att samarbeta med dem kring, säger Smurfit Kappas vd för Europa, Saverio Mayer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *