Fler flaskprototyper av träfiber

Fler prototyper av Green paper bottle visades under C40 Worlds Mayors Summit 2019 i Köpenhamn.

Pack Sweden har tidigare berättat om Carlsbergs utvecklingsresa med sin Green paper bottle. Dryckesjätten kan nu presentera fler prototyper av flaskan.

Carlsberg driver på för att kunna presentera världens första pappersölflaska. Flaskan som går under namnet Green paper bottle är framställd av hållbar träfiber i samarbete med bland andra BillerudKorsnäs.

Prototyp med plastfilm

Carlsberg har nu tagit fram ytterligare forskningsprototyper. Även dessa är huvudsakligen tillverkade av träfiber, men har även en tunn plastfilm på insidan som består av återvunnen plast, så kallad RPET. Med denna plastfilm kan flaskorna uppfylla de höga standarderna som krävs för att innehålla öl.

Målet – till marknaden

Enligt Carlsberg är målet på sikt att hela flaskan ska vara biobaserad.

– Vi arbetar intensivt med förpackningsinnovationer och är nöjda med de framsteg vi har gjort med Green Fibre Bottle. Även om vi ännu inte har kommit i mål, är prototyperna ett viktigt steg mot att förverkliga vår ambition att få ut Green Fibre Bottle på marknaden. Innovation tar tid och vi kommer fortsätta samarbeta med ledande experter för att övervinna tekniska utmaningar, säger Myriam Shingleton, vice vd för Group Development på Carlsberg Group.

Prototyperna presenterades under C40 Worlds Mayors Summit 2019 i Köpenhamn. där representanter för världens största städer möttes för att diskutera klimatförändringarna.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: