Tublösning av papper

Ett samarbete har mynnat ut i en tub för kosmetiska produkter där plasten har ersatts med pappersliknande material.

Den pappersbaserade tuben lanseras på marknaden under 2020.

Det är L’Oréal och Albéa som samarbetar för att utveckla hållbara förpackningslösningar. De två företagen har utvecklat den första papperstuben till kosmetik.

En alternativ lösning

Den mesta av plasten har ersatts av biobaserat och certifierat pappersliknande material. Den nya förpackningen sägs vara designad som en alternativ lösning till vissa typer av förpackningar till kosmetik.

Den nya tublösningen kommer att lanseras under 2020 och produktionen planeras starta under 2020.

Ska förbättra miljöprofil

Philippe Thuvien, Vice-President för Packaging & Development på L’Oréal säger i ett pressmeddelande:

– Vi räknar med att lansera de första hudvårdsprodukterna i denna förpackning under andra halvan av 2020. L’Oréal har åtagit sig att 100 procent av de produkter som lanseras 2020 har en förbättrad miljömässig och social profil. Denna innovativa och alternativa lösning är en viktig del av denna strategi.

Partnerskapet visar på L’Oréal och Albéas ambitioner inom hållbarhet, samtidigt som de båda företagen har skrivit under på New plastics economy global commitment’ i regi av Ellen McArthur Foundation.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Kodaks väg framåt: ”Print kommer inte försvinna, och inte vi heller”

Ett självkritiskt Kodak mötte grafiska kunder på GUA-konferensen i Berlin. Det följdes upp med en presentation av flera nyheter kring arbetsflödesplattformen Prinergy, lanseringar på Drupa, och en fingervisning om vart Kodak är på väg.

Publicerat av: 

Ryska kravet: Kryptokoder på läkemedelsförpackningar

På den ryska marknaden införs vid årsskiftet tuffare krav på läkemedelsförpackningar. Så kallade kryptokoder ska ge bättre spårbarhet och ett säkrare skydd mot förfalskningar. Ett företag som redan har tagit höjd för de nya kraven är tyska August Faller.

Publicerat av: 

Rapport från Sweflex – höga krav
på förpackningar väntar

Med nya EU-direktiv om hållbarhet kommer allt högre krav ställas på förpackningsproducenterna. Detta var något som flera experter tog fasta på under Sweflex konferens den 17 oktober.
– Det enda som sagt är att 2030 ska alla förpackningar vara återvinningsbara. Konkreta åtgärder saknas fortfarande, säger Laetitia Reynaud.

Publicerat av: