Tublösning av papper

Ett samarbete har mynnat ut i en tub för kosmetiska produkter där plasten har ersatts med pappersliknande material.

Den pappersbaserade tuben lanseras på marknaden under 2020.

Det är L’Oréal och Albéa som samarbetar för att utveckla hållbara förpackningslösningar. De två företagen har utvecklat den första papperstuben till kosmetik.

En alternativ lösning

Den mesta av plasten har ersatts av biobaserat och certifierat pappersliknande material. Den nya förpackningen sägs vara designad som en alternativ lösning till vissa typer av förpackningar till kosmetik.

Den nya tublösningen kommer att lanseras under 2020 och produktionen planeras starta under 2020.

Ska förbättra miljöprofil

Philippe Thuvien, Vice-President för Packaging & Development på L’Oréal säger i ett pressmeddelande:

– Vi räknar med att lansera de första hudvårdsprodukterna i denna förpackning under andra halvan av 2020. L’Oréal har åtagit sig att 100 procent av de produkter som lanseras 2020 har en förbättrad miljömässig och social profil. Denna innovativa och alternativa lösning är en viktig del av denna strategi.

Partnerskapet visar på L’Oréal och Albéas ambitioner inom hållbarhet, samtidigt som de båda företagen har skrivit under på New plastics economy global commitment’ i regi av Ellen McArthur Foundation.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: