BK Pac lanserar tråg med gräsinnehåll

GRASPAP-råvaran består av granulat, pellets.

BK Pac går framåt med utveckling inom pappemballage. Företagets nya trågsortiment består av pappersråvara som har 40 procents gräsinnehåll.

Den nya råvaran GRASPAP används som en del i pappersmassan och kan bli till livsmedelsförpackningar, exempelvis tråg till förpackningar med frukt och grönsaker. Gräsinnehållet i BK Pacs sortiment uppgår till 40 procent, resterande är 60 procents traditionell pappersråvara. Företaget skriver i ett pressmeddelande att trågen återvinns som andra kartongförpackningar, men att de även har betydligt mindre CO2-utsläpp samt 99 procents mindre vattenförbrukning under produktionsprocessen.

Enligt BK Pac består GRASPAP-råvaran av granulat, pellets. Ett 100 procent naturligt material som är lättare att transportera. Den mekaniska förbehandlingen av råmaterialet gör det särskilt lämpligt för papperstillverkning. Bearbetningen resulterar även i en fullständig eliminering av kemikalier.

Vidare skriver BK Pac att gräs i princip finns överallt i stora mängder och samtidigt är en förnybar råvara som är snabbt växande. Produktionen av gräspellets använder mycket mindre energiresurser än konventionella råmaterial för pappersindustrin.

Företaget hänvisar till en livscykelanalys som visar att GRASPAP:s produktionsprocess, i jämförelse med traditionell pappersmassa,  minskar koldioxidutsläppen med närmare 75 procent.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *