Vinnande designstudenter: ”Humor var en viktig ingrediens hela vägen”

Förpackningen Bois underwear.

Alicia Lundgren, Natasha Bosnjak och Christian Koch charmade den internationella PIDA-juryn och vann hela tävlingen med sin bananliknande förpackning för underkläder.

Den internationella finalen i designtävlingen PIDA avgjordes på Luxe Pack i Monaco 30 september. De tre studenterna på Nackademin, Alicia Lundgren, Natasa Bosnjak och Christian Koch tog sig dit efter att ha tagit hem guldmedaljen i den svenska deltävlingen med deras förpackningsdesign av Bois underwear. Förpackning har en banans form och utseende och skapad för att innehålla underkläder för män.

Föll juryn i smaken

I den internationella PIDA-tävlingen var juryn av samma åsikt när tävlingen gick av stapeln under förpackningsmässan Luxe Pack i Monaco den 30 september. Det svenska bidraget tävlade bland annat mot motsvarande vinnare i Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

– Vi slet hårt med vårt bidrag under hela våren och målet var givetvis att ta hem hela segern, säger de tre studenterna på Nackademin i ett pressmeddelande.

”Göra något oväntat”

”Vårt bidrag var lyocellkalsonger i en förpackning utformad som en banan, med designinfluenser från naturen. Lyocell växer på träd, det gör bananer också. Det var en av anledningarna till att vi designade förpackningen på det sättet, men också för att det är ett oväntat sätt att förpacka underkläder på. Det vi var enade om från början, var att vi ville göra något oväntat. Humor var en viktig ingrediens hela vägen igenom projektet. Vi ville med vårt bidrag visa att hållbarhet inte behöver vara på bekostnad av design.”

Initiativtagaren Billerud korsnäs använder PIDA som ett sätt att driva utvecklingen av förpackningsdesign, lyfta fram unga talanger och skapa en mötesplats för branschen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *