Smart teknik som minskar svinnet

Günther Dieroff, Beneli, och Gunnar Ivansson, Learning Well berättar om spännande RFID-projekt på Empackmässan.

Etikettföretaget Beneli har länge tagit fram smarta etiketter, utrustade med RFID-teknik, till förpackningsindustrin. På Empack lyfter företaget också fram flera projekt tillsammans med samarbetspartnern och RFID-utvecklaren Learning Well. Det handlar om praktiska och fysiska applikationer där RFID kan fungera och förbättra.

Günther Dieroff, affärsutvecklingschef på Helsingborgsföretaget Beneli, säger att RFID-marknaden växer, men att Beneli som företag också känner att de kan hjälpa till att öka kunskapen om tekniken.

– Då är det här ett sätt att praktiskt visa för människor och få dem att förstå fördelarna med tekniken, säger han och syftar på att företaget ställer ut på Empack.

– Det är många som har hört talas om RFID, men vet inte riktigt hur det funkar.

Förbättrar logistiken

Tekniken bidar till lönsamhet, enligt Dieroff:

– Det finns några logistikföretag som har snappat upp idén med RFID. Man får högre effektivitet och mindre svinnprocent Det bygger inte så mycket på att man skjuter på varje paket med kodläsare, utan RFID fångar ju in allting.

– Att investera i  läsutrustning och sedan att lägga på någon krona för taggar det har folk räknat ut att det faktiskt lönar sig i förhållande till det svinn man har på annat sätt.

Berättar om RFID-projekt

På Empack illustreras det via en skärm exempel på hur RFID-tekniken kan spela roll i praktiken. I ett järnvägsprojekt bidrar tekniken till att läsa av när tågen och alla vagnar passerar och vart de är på väg. På ett sjukhus i Norge används tekniken för märkning av sjukhuskläder, där alla plagg enkelt läses av i ett klädskåp.

– Det tar en sekund sedan rasslar det till och man har inventerat vad som ligger i skåpet, säger Gunnar Ivansson på Learning Well.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: