Peterson utökar produktportföljen

 

En ny wellpappkvalitet och en nybyggd fabrik i norska Halden. Peterson Packaging lyfter fram det senaste som sker inom företaget i sin monter på Empack. 

I Peterson Packagings monter på Empack visar de ett urval av sina förpackningslösningar. Men den stora nyheten som de släpper under Empack-mässan är att de vill utveckla sin verksamhet mot större och tyngre förpackningar.

– Vi har tagit fram en nio millimeters kvalitet. I dag är det ingen som producerar det som har hög profil i Sverige, berättar Mikael Nyman som arbetar med försäljning och affärsutveckling på Peterson Packaging.

Enligt Mikael kommer nyheten passa bra för gods som har en tendens att bulka. Lösningen ger nämligen både en bra böjstyvhet, samtidigt som det är stabilt.

En ny materialkonstruktion ska kunna hantera de tunga godsen.

En ny wellpappkvalitet ska kunna hantera de tunga godsen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Forskare ska guida rätt
i djungeln av förpackningar

Forskare vid Karlstads universitet får drygt 3,8 miljoner för ett nytt forskningsprojekt om transformativ förpackningsdesign. Projektet syftar till att öka konsumenters och förpackningsutvecklares kunskap om livsmedelsförpackningar i plast.

Publicerat av: