Vinnande förpackningar

Barbro Berggren, marketing and communications director hos DS Smith

DS Smiths har målet uppsatt att möta framtiden med smarta förpackningslösningar i wellpapp. Flera prisvinnande förpackningar syns i utställningen.

En förpackning för fiberkablar – numera är lösningen i wellpapp.

DS Smiths show på Empack genomsyras av företagets syfte och mål: Redefining packaging for a changing world.

– Det handlar om hur vi möter framtiden med våra förpackningar, att ta fram förpackningslösningar i den föränderliga världen. Vi måste stå på tå för att möta den, bland annat genom att titta på hur vi kan ersätta plasten med så kallade ”non-plastic solutions” med vårt eminenta material wellpapp istället, säger Barbro Berggren, marketing and communications director hos DS Smith.

Prisad potatisförpackning

Flera förpackningslösningar i utställningen visar hur plasten bytts ut mot wellpapp. En förpackning är till fiberkablar från Hexotronic där själva trumman numera är en wellpapp.

– Vi har också en fantastisk fin lösning till finska Tuorekartano där man tidigare har förpackat potatisen i plast. Nu har det blivit en lösning i wellpapp, anpassad för kylskåpshyllan. Marknaden har uppskattat den här lösningen så mycket att vi alldeles nyligen prisades med en Scanstar för den.

E-handel i fokus

Vidare i montern visar Barbro Berggren hur enfärgstryck med små medel skapar fräcka tryck. Sortimentet inom e-handel är ett annat viktigt område för DS Smith. En produkt som fått mycket ros är 2Way som löser kruxet med att returnera e-handelspaket.

– Den har vunnit både en Scanstar och en Worldstar, betonar Barbro Berggren.

Returnera paket

2Way-lösningen förenklar returer genom att varan skickas tillbaka i samma låda som produkten skickades i. Man vänder den ut och in – viker åt andra hållet – packar och skickar.

– Om en kund inte är nöjd med innehållet som denne beställt så vänds förpackningen åt andra hållet, viks ihop och så finns det en returadresslapp redan ditsatt. Den är verkligen ett genombrott.

 

Potatisförpackningen till finska Tuorekartano har vunnit en Scanstar.

 

2Way-lösningen gör det enklare att returnera e-handelspaket.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: