Stöttålig nyhet från Logimark

Antonia Sandström och Robin Hedenvang från Logimark på Empack 2019.

I Logimarks monter finns ett flertal maskiner som alla är igång med märkning och etikettering. Vi möter Antonia Sandström och Robin Hedenvang.

– Vi har funnits sedan 2002 ungefär och vad vi gör egentligen är att vi vill tillgodose behovet av märkningslösningar till all producerande industri i Sverige, berättar Antonia och fortsätter:

– Vi är inte hindrade av materialtyp, vi levererar inom plast, gummi, trä, livsmedelsförpackningar, allt möjligt. Vi är lite unika på det sättet att vi levererar alla typer av märkningslösningar, medan många av våra konkurrenter är lite mer nischade, de kanske bara levererar bläckmaskiner eller etiketteringsmaskiner till exempel. Vi har allt under ett och samma tak, säger Antonia.

Hon berättar vidare att de även har programmerare och konstruktörer under det taket.

– Det är väldigt sällan i dag som en produktion i Sverige bara är i behov av att sätta dit en maskin och så fungerar den i produktionen. Allt ska kommunicera med olika system – affärssystem eller lagersystem till exempel. Så vi har alla våra avdelningar för att hjälpa kunderna.

Antonia Sandström visar hur den stöttåliga maskinen repar sig efter 0,2 sekunder.

Logimark har utvecklats de senaste åren och har nu också börjat producera maskiner själva. Vid en bläckmaskin som använder sig av patroner visar Antonia upp en kartong med tryckt text.

– Det är ju ganska hårda industrier, tuffa produktioner. Det är vanligt att man stöter till eller ömtåligt. Här har maskinen fått sig en smäll, säger Antonia och visar upp en del av trycket som blivit fel.

– Men det tar ungefär 0.2 sekunder, sen har maskinen reparerat sig själv igen. Det är en trevlig nyhet, faktiskt. Du tappar inte värdefulla minuter i din produktion för att någon råkar stöta till maskinen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: