Profilskaparen: ”Vi klär in pappen”

Profilskaparens vd Andreas Wigerman och maskinoperatören Suada Wahlner.

– Klädd förpackning är vår huvudprodukt, betonar Profilskaparens vd Andreas Wigerman, som visar upp företagets nya boxmaskin och en drös med klädda förpackningar på Empack.

En samling klädda förpackningar som tillverkats av Profilskaparen.

Stockholmsbaserade Profilskaparen har infört en ny och förstärkt produktionslinje i sin fabrik för tillverkning av förpackningar.

Nyinvesterat i boxmaskin

En del av maskinlinjen, en boxmaskin, visas på Empack och många exempel på olika typer av klädda förpackningar är den röda tråden på Empack.

– Klädd förpackning är vår huvudprodukt och har varit så i verksamheten sedan vi startade 1982, säger Andreas Wigerman och berättar att verksamheten har gått från bland annat pärmar och bokomslag till att i dag ha ett förpackningsfokus.

Klär in med överdrag

Marknaden har ökat på exklusiva förpackningar, säger han.

– Kärnan är en rå papp som är förarbetad, rillad, stansad och tejpad. Sen drar vi över den med ett överdrag. Sedan klär maskinen pappen istället för att vi ska göra det för hand. Där har vi en enorm effektiviseringspotential.

Företaget erbjuder efterbehandling såsom foliering och prägling, däremot köper de in trycket. Wigerman säger att det går att producera många olika typer av exklusiva förpackningar med deras produktionssätt. Han visar upp en champagnelåda som är klädd i strukturpapper.

– Du får en hård stabil förpackning som är hållbar i alla lägen – helt tillverkad i papper. Den är betydligt miljövänligare än många andra material.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: