Märks med maskinpremiärer

Märkningsspecialisten Domino slår till med två nyheter i Empack-montern. En maskin för framkantsmärkning av produkter och en robotlösning märker upp objekt på alla sidor.

Dominos nya maskin för framkantsmärkning.

Domino tar fasta på att visa upp sina olika typer av  industriella märkutrustningar med tekniker som bläckstråle, laser och termotransfer och etikettering.

– När det gäller märkutrutrustning är vi klart marknadsledande. Vi är totalt 35 personer i Sverge som jobbar med det här med lokalkontor utspridda över hela landet, säger Fredrik Elmér, försäljningschef på Domino

Två produkter sticker ut på Empack:

– Vi har en ny produkt för framkantsmärkning av kartonger med etikett. Det är en helt ny maskin som vi visar här på mässan.

Förbättrad säkerhet

Fokus i maskinutvecklingen har varit på operatörssäkerhet.

– Man har byggt bort alla klämrisker i maskinen.

Maskinen skriver ut en etikett på en vakuumplatta och så viks vakuumplattan ner framför produkten. När produkten kör på vakuumplattan så tar den med sig etiketten. Fredrik Elmér har höga förväntningar på försäljningen:

– Det är en stor produkt och framkantsmärkning är ganska vanligt. Vi har byggt om produkten så att den klarar nya CE-direktiven inom säkerhet.

Robot för märkning

Dominos andra nyhet – en koboltrobot märker upp exempelvis pallar från alla håll och kanter.

Den andra nyheten i montern är en robotlösning från Universal Robot i grunden för att kunna märka objekt på flera olika sidor för att skapa effektivitet i ett produktionsflöde. Det kan exempelvis gälla för pallmärkning. Oavsett om det är olika pallhöjder så kan man mäta in höjden och applicera märkningen.

– Det är en kobolt. Den kan arbeta utan att ha skyddsgrindar runt sig.

Fredrik säger att mässan är jätteviktig mässa för företaget och de ställer ut både på Empack och Scanpack

Ett annat stort affärsområde för Domino riktar in sig på etikettpressar med inkjetteknik, något som Pack Sweden rapporterade om när företaget ställde ut härom veckan på mässan Labelexpo i Bryssel.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Forskare ska guida rätt
i djungeln av förpackningar

Forskare vid Karlstads universitet får drygt 3,8 miljoner för ett nytt forskningsprojekt om transformativ förpackningsdesign. Projektet syftar till att öka konsumenters och förpackningsutvecklares kunskap om livsmedelsförpackningar i plast.

Publicerat av: