Hållbart tänk hos Ramson

Ole Henrik Tronstad Grimsrud, vd på Ramson Packaging, hade montern full av hållbara förpackningar att visa för kunder.

Ole Henrik Tronstad Grimsrud, vd på Ramson Packaging, hade montern full av exempel på hållbara förpackningar.

Ramson Packaging är på plats under förpackningsmässan Empack för att visa sitt utbud inom miljövänliga förpackningar. Enligt företagets vd, Ole Henrik Tronstad Grimsrud, är detta framtiden.

– Vi tror att en mix av återvunnen plast och bioplast är framtiden. Om alla skulle börja använda återvunnen plast så kommer det inte räcka till. Så det krävs ett tillskott av annat material, och då tror vi på att basera det på bioolja istället för råolja.

Under årets Empack-mässa har de tagit med sig en rad plastförpackningar för display i montern. Allt från exklusiva kosmetikförpackningar till flaskor för kemiskt innehåll. Med detta vill de visa både nya och existerade kunder sin breda produktportfölj.

– Vi vill också visa våra existerande kunder det senaste inom hållbara förpackningar. Sedan 2018 har hållbara förpackningar bara blivit större, men det finns fortfarande många missuppfattningar. Vi vill vara här på mässan för att visa och förklara mer om detta.

Planen är att hela Ramsons sortiment inom kort enbart ska bestå av miljövänliga förpackningar. Enligt Ole Henrik är de redan på god väg.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *