Expertis i transportvägen

Från vänster: Johan Perulf, Uladzimir Tsypiashchuk och Imam Kamareh, som arbetar inom området indirect tax på konsultföretaget Ernst & Young.

Revisions- och konsultföretaget EY, Ernst & Young, är på plats med en monter på Empack-mässan för att ge rådgivning till förpackningsföretagen om skatter, moms och tullfrågor. 

­

– Vi är här för att träffa företag och informera om att vi finns, samt ge rådgivning om momshantering, tullhantering och skatter, berättar Imam Kamareh och kollegan Uladzimir Tsypiashchuk fortsätter:

– Ibland är det svårt att förklara vad vi jobbar med, men man kan säga att vi implementerar juridiken och skatteaspekter i praktiken för företag som tillverkar något eller vill exportera eller importera. Sen därefter kommer momsen också.

Alla industrier är intressanta för företaget, menar Johan Perulf. Framförallt logistikföretag som det finns mycket av på Empack-mässan. Enligt honom så finns det dock generellt svagheter bland företag när det gäller kunskap om moms-, tull och skattefrågor.

– Det gäller inte specifikt för företagen på mässan, men generellt finns det svagheter eftersom det är många företag som inte fokuserar på dessa frågor. Många har nog mycket momsfokus, men när det gäller tull och tullskatter så är det värre. Ofta hamnar dessa hos tullen förr eller senare eftersom de inte har haft tillräckligt bra koll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *