Collinders lösning skyddar människan

Collinder på Empack 2019.

Christian Winberg från Collinder märksystem berättar att de sysslar med allt från märkning, identifikation, och säkerhet, men på mässan visar de främst flexibla påkörningsskydd.

– De ersätter metallskydden, så om du kör på dem med en truck så flexar dem och går tillbaka. Så du sparar massor av materialkostnad för truckar och skydd. Men framför allt så skyddar du människorna också.

Vad vill ni säga till de som kommer och tittar på mässan?

– Det är givetvis att de ska börja implementera detta istället för järn. Ur miljösynpunkt så dels för att det är återvunnen plast och den går att återvinna, och dels krävs det mer energi att framställa metall. Dessutom är det längre livslängd på detta.

Christian visar även projektorerna de kan sätta upp i närheten av korsningar och grindar för att signalera om en truck eller person är i närheten. Då projiceras skyltmärken på golvet så för att förhindra potentiella kollisioner.

– Där finns också vibrationsband du kan ha på dig, när du närmar dig en farlig zon så vibrerar det och lampan på grinden lysa rött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Livsmedelsföretagets nya mål: Samtliga förpackningar ska bli återvinningsbara

Nordiska kött- och måltidsproducenten HK Scan sätter upp nya hållbarhetsmål. Senast 2025 ska samtliga förpackningar vara återvinningsbara. Och jämfört med fjolåret är planen att reducera förpackningarnas klimatavtryck med 20 procent och minska plastanvändningen med 20 procent.

Publicerat av: 

Färgtillverkare går med i initiativ för bättre återvinnning av förpackningar

Siegwerk ansluter sig till Holy Grail 2.0 där över 85 företag i hela värdekedjan arbetar för att utveckla en teknik med digitala vattenstämplar på förpackningar. Tekniken syftar till att förenkla och effektivisera sorteringen och återvinningen av förpackningsavfall.

Publicerat av: