Collinders lösning skyddar människan

Collinder på Empack 2019.

Christian Winberg från Collinder märksystem berättar att de sysslar med allt från märkning, identifikation, och säkerhet, men på mässan visar de främst flexibla påkörningsskydd.

– De ersätter metallskydden, så om du kör på dem med en truck så flexar dem och går tillbaka. Så du sparar massor av materialkostnad för truckar och skydd. Men framför allt så skyddar du människorna också.

Vad vill ni säga till de som kommer och tittar på mässan?

– Det är givetvis att de ska börja implementera detta istället för järn. Ur miljösynpunkt så dels för att det är återvunnen plast och den går att återvinna, och dels krävs det mer energi att framställa metall. Dessutom är det längre livslängd på detta.

Christian visar även projektorerna de kan sätta upp i närheten av korsningar och grindar för att signalera om en truck eller person är i närheten. Då projiceras skyltmärken på golvet så för att förhindra potentiella kollisioner.

– Där finns också vibrationsband du kan ha på dig, när du närmar dig en farlig zon så vibrerar det och lampan på grinden lysa rött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: