Kungaparet firade papperet i Lessebo

Lars Altgård, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen i Lessebo kommun höll tal och närvarande var förutom Kungaparet även landshövdingen Ingrid Burman och tillförordnade länsrådet Kristina Zetterström. Foto: Pär Johnsson

Papperet fyller 300 år i Lessebo. Kungaparet var på besök under jubileumsceremonin och bjöds även på en rundtur i pappersproduktionen.

Foto: Pär Johnsson

Kungen och drottningen besökte Lessebo Paper 26 september när papperets historia skulle uppmärksammas. 300-årsjubileet firades på olika sätt utanför den närliggande Herrgården med tal, skådespel, musik och dans.

Kung Carl XVI Gustaf höll tal dagen till ära:

”En verksamhet som ska leva i århundranden måste förändras med sin tid – och samtidigt blicka framåt. I år firar Lessebo 300år av pappersproduktion, Tre sekler av hantverkstradition. Av kunskap som förts vidare i generationer. Men också – tre sekler av ständig utveckling och förnyelse. Från flottans karduser på 1600-talet, till dagens klimatvänliga produkter.”

Göran Johansson, styrelseordförande på Lessebo Paper, la vikt vid att berätta om Lessebo bruks historia i sitt tal. Talet avslutades med orden:

”Vigo Edberg, Tom Olander och jag med familjer och företag bestämde oss lika mycket med hjärtat som den kalkylerande hjärnan att satsa på Lessebo Paper, vi såg stora möjligheter för företaget. Och vi kände nog samma som Johan Lorentz Aschan gjorde en gång i tiden”.

 

Efter ceremonin bjöds sällskapet på en guidad tur i Lessebo Papers anläggning där kungaparet fick se dagens produktion av finpapper. Foto: Pär Johnsson

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Branschtävling för unga talanger

Empack satsar på ett nytt inslag inför förpackningsmässan i slutet av september.
– Genom att skapa en tävling som lyfter unga talanger inom förpackning tar vi ytterligare ett steg i helt rätt riktning, säger Emelie Törn, projektledare på Empack.

Publicerat av: 

Återvunnen plast i ropet
för växande Tara Pac

Tara Pac satsar på att ligga i framkant med förpackningar av återvunnen plast. Innevarande år genomsyras av fokus på ökad säljkraft och ännu mer digital marknadsföring för företaget. Nya förpackningssegment som kosmetik och läkemedel är något de kommer att lägga lite extra fokus på.
– När du tänker på Tara Pac så ska du tänka miljövänliga förpackningar. Det är vårt största fokus och utmaning framöver, säger marknadschef Yasmine Ströberg.

Publicerat av: