Flexibelt och uv-led-härdning hos Flint Group

Nyheter i Flint Groups färgmatchningstjänst, Vivo Color Solution, visas på Labelexpo i Bryssel, 24-27 september.

Flint Group, med sitt affärsområde inom smalbanepressar, visar nya lösningar för att skriva ut på flexibla förpackningar. Uv-härdande bläck med led-teknik står i fokus.

När Flint Groups affärsdel Narrow Web intar Labelexpo-mässan ligger fokus på att skriva ut på en rad olika förpackningar med företagets smalbanepressar och olika uv-härdande bläckserier. Utskrifter kommer under mässdagarna demonstreras live på diverse olika flexibla förpackningskonstruktioner. Enligt företaget uppfyller dessa bläck märkningskraven kring farliga kemiska ämnen (CMR), och de är även fria från BPA (Bisfenol A, en av världens vanligaste plastkemikalier).

Enligt Flint Group kommer de satsa på att pränta in budskapet att uv-härdning med led-teknik minskar energiförbrukningen med minst 50 procent jämfört med traditionell uv-härdning.

Företaget utlovar också förbättringar i deras färgmatchningstjänst, Vivo Color Solution. Dessa nyheter lanseras på mässan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: