Vitt och snabbt hos Konica Minolta

 

Digitalt, rulle till rulle, och etiketter är några gemensamma nämnare som kommer få fokus i den gemensamma montern.

Digitalt, etiketter och de senaste lanseringarna är några gemensamma nämnare som kommer visas i den gemensamma montern.

Under årets Labelexpo-mässa i Bryssel har Konica Minolta och MGI valt att visa upp sina produkter på en gemensam monteryta. Etikettmaskinen Accurio Label 230 demonsteras i två exemplar, där en  hottas upp med en flexostation inline för att trycka vit bakgrund.

I företagens gemensamma monter på Labelexpo kommer fokus ligga på företagens senaste tryckpressar och att hjälpa varumärkesägare att göra sina produkter mer attraktiva.

Etikettryck digitalt

Konica Minolta kommer visa två exemplar av Accurio Label 230, som släpptes tidigare i år. Det är en digital rulle till rulle-tryckpress som enligt tillverkaren är anpassad för att köra små till medelstora produktioner av självhäftande etiketter.

Accurio Label 230.

Danska Grafisk Maskinfabrik bygger ett materialflöde till en av Konica Minoltas nya Accurio Label 230 etikettmaskin på mässan. I den installeras även ett flexoverk för att trycka vit bakgrund innan själva tryckningen påbörjas. Därmed kan maskinen även trycka på transparenta material.
Snabbare i praktiken
För övrigt blir det en betydligt snabbare modell som visas på Labelexpo. På papperet är det inte så stor skillnad – hastigheten ökas från 18 till 22 meter i minuten. Men i praktiken handlar det nästan om en fördubbling av hastigheten. Tidigare har maskinen nämligen sänkt hastigheten till 13 meter i minuten när den har tryckt på kraftigare material. Nu ligger den kvar på maximala hastigheten för alla vanliga etikettmaterial.
Flexibla förpackningar
MGI visar även de en digital rulle till rulle-tryckpress, Jetvarninsh 3d Web Color+, som ska passa tillverkare av flexibla förpackningar och etiketter. Systemet har även en uv-lackenhet samt en folieringsenhet.
Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa..

Konica Minolta och MGI breder ut sig på en 350 kvadratmeters yta under årets Labelexpo-mässa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: