Fogra ger certifiering till EFI:s single pass-teknik

Fogras prepress-ledare Andreas Kraushaar och Josep Marin Felipe, marknadsförings- och produktansvarig för EFI Nozomi.

EFI:s stora inkjetmaskin som spottar ur sig wellpappskivor certifieras av Fogra. Det är första gången någonsin att utskrifter i ett pass på wellpapp uppfyller organisationens tuffa krav på kontinuitet i tryckkvaliteten.

Ett dilemma med single pass-tekniker är vanligen att det tummas på stabiliteten i tryckkvaliteten – utskrifterna blir ojämna. Ett företag som verkar ha knäckt koden är EFI. Det menar i alla fall den grafiska forskningsorganisationen Fogra som ger EFI:s långa inkjetbjässe med led-härdning kompatibilitet med deras högt uppsatta standarder. Fogra-organisationen titulerar EFI:s maskin med certifieringen Process Standard Digital Print Check (PSD).

Testades i somras

Testkörningen av maskinen genomfördes i Spanien i somras på EFI:s anläggning för industriella skrivare. Fogras prepress-chef Andreas Kraushaar och hans forskningsteam synade såväl processkontroll, tryckkvaliteten och hela arbetsflödet. Skrivaren klarade alla tester och krav – både Fogra39-standarden samt GRACoL/ SWOP-standarden från den amerikanska branschorganisationen Idealliance.

– EFI har varit en aktiv medlem i Fogra i många år och bidragit till utvecklingen av Fogra Process Standard Digital, säger Kraushaar i ett pressmeddelande och tillägger att han därför inte är förvånad över att Nozomi C1800 klarade de uppsatta kriterierna.

75 meter i minuten

José Luis Ramón Moreno, vice president och general manager för EFI:s affärsområde Industrial Printing, framför Nozomi C1800.

Nozomi C18000 är utvecklad för att printa på wellpapp och kartong i hög hastighet, och gör så tack vare single pass-teknik. Körhastigheten på maskinen som skriver ut med sex färger plus vit är upp till 75 meter per minut. Med PSD-certifieringen får EFI ett erkännande om tillförlitlighet och kvalitet ut mot kunder på marknaden.

Självförtroende hos kunderna

José Luis Ramón Moreno, vice president och general manager för EFI:s affärsområde Industrial Printing, säger att certifieringen återigen visar att EFI levererar överlägsen kvalitet som ger kunder ett självförtroende i deras dagliga verksamhet:

– Detta certifikat säkerställer att uteffekten i Nozomi C18000 uppfyller wellpappkundernas förväntningar inom förpacknings- och displayindustrin när det gäller färgomfång, pålitlighet, precision och repeterbarhet.

Pack Sweden har tidigare bland annat skrivit om den allra första installationen av Nozomi i Europa som gjordes hos wellpapptillverkaren Hinojosa i Spanien 2017.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: