Mejerijätte byter till returpall

 

Svenska Retursystem som har både returlådor och returpallar i sitt sortiment ägs av Dagligvaruleverantörernas förbund och Svensk Dagligvaruhandel.

Nu ska hela Arlas produktion och logistik ske med Svenska Retursystems Helpall grå.

– Genom att byta till returpall räknar vi med att minska vårt klimatavtryck med 50 ton koldioxid per år, säger Malin Leander, logistikdirektör på Arla Sverige.

Mejerijätten Arla byter till Svenska Retursystems returpall.

Cirka 650 000 pallar per år går igenom mejerijätten Arlas externa flöden. Lika många hanteras i de interna flödena. Arla som tidigare till viss del har använt sig av Svenska Retursystems så kallade klimatsmarta pall – Helpall grå – tar nu steget i oktober att införa pallen inom all logistik och produktion.

Lägre koldioxidutsläpp

Enligt Svenska Retursystem har Helpall grå en livslängd på 15 år och kan återanvändas mer än 100 gånger. En sådan användning genererar 10 procent lägre koldioxidutsläpp än motsvarande träpallar enligt en livscykelanalys med beräkningsmetoden LCA. Malin Leander är logistikdirektör på Arla Sverige.

–Klimatfrågan är vår tids största utmaning och vi på Arla har mycket höga ambitioner för vårt miljöarbete. Genom att byta till returpall räknar vi med att minska vårt klimatavtryck med 50 ton CO2 per år.

Tio kilo mindre

Enligt Svenska Retursystem väger pallen 10 kilo mindre än en träpall, och den avger heller inte damm eller träflisor.

–Vi är glada över att Arla ser fördelarna med våra returpallar. Genom att Arla byter till Helpall grå får de en klimatsmart lastbärare som ger både deras egna medarbetare och deras kunder sundare arbetsförhållanden, säger Cecilia Ratnér, kamsäljare på Svenska Retursystem.

Arla har hittills använt Svenska Retursystems returlådor för distribution av ost på den svenska marknaden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Konica Minolta förbättrar ”Bryggan mellan offset och digitalt”

Även uppföljaren, den arkmatade digitalpressen AccurioJet KM-1e, skriver ut 3 000 B2-utskrifter per timme. Men den erbjuder mer än så. Digitalpressen i 50/70-formatet lanseras med bättre prestanda och nya funktioner som öppnar för marknader som förpackning, syntetiska material, och etiketter. Två segment är i fokus – kommersiellt och industriellt tryck.

Publicerat av: 

Storsatsning på förpackningar – Pacsome lanserar webbutiker på fem marknader

Pacsome är namnet på en ny webbutikssatsning för att designa och beställa digitaltryckta kartongförpackningar. Bakom sajten står tryckleverantören Ink n Art som rustat upp med efterbehandlingsmaskiner för att kunna möta efterfrågan på förpackningar i korta serier, eller där leveranstiden spelar in.

Publicerat av: