Flexibel etikettpress utmanar på mässa

Canon Océ Labelstream 4000 visas på Labelexpo, 24-27 september i Bryssel.

Det var i fjol som Canon aviserade sitt kliv in på etikettmarknaden. På Labelexpo premiärvisas uv-bläckmaskinen som skriver ut CMYK plus vit och kan skräddarsys efter kundens behov. 

Canon Océ Labelstream 4000 är den första i en serie maskiner för etikettproducenter, något Pack Sweden berättade om när nyheten presenterades i fjol. På årets Labelexpo-mässa i Bryssel blir första gången Labelstream visas för en mässpublik.

Maskinen bygger på en modulär konstruktion som kan kundanpassas innan den når en verksamhet. Enligt Canon är det tal om uv-härdande tryck med Xaar-huvuden och en kostnad som ska ligga 30 procent under konkurrenternas.

Kunden kan välja på utskriftsbredden 330 eller 410 millimeter för att skriva ut självhäftande etiketter i ett pass. En annan möjlighet är att välja en hybridkonfiguration som kombinerar digitala utskrifter och flexotryck med alternativet inline efterbehandling.

Enligt Canon är digitalpressen anpassad för snabba produktionscykler för att skriva ut etiketter i hög kvalitet, CMYK plus vitt upp till 720 x 1080 dpi, utlovar tillverkaren

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: