Stora Enso nystar upp förpackningspris

Stora Enso får tyskt pris för en innovativ förpackningsdesign. Förpackningen Wool locker skapar ordning och reda bland garn- och stickutrustning.

Förpackningen är tillverkad av 100 procent förnybar wellpapp, och lämpad för e-handel, skriver Stora Enso om sin förpackning som har prisats i kategorin som involverar själva presentationen av varor, i tävlingen German Packaging Award 2019.

Wool locker, är en låda framtagen för förvaring av stickutrustning.

– Vi hedras av utmärkelsen eftersom tävlingen är tuff. Detta är en uppmuntran för våra designers att fortsätta utveckla värdeskapande och förnybara förpackningslösningar för våra kunder i det växande e-handelssegmentet. Detta är också ett bra exempel på hur förpackningar kan hjälpa till att kommunicera dess innehåll och var förpackningen är en del av själva produkten, säger Björn Thunström, SVP Marketing & Innovation på Stora Enso Packaging Solutions.

I lådan finns fack för en stickfasthetsmätare, en linjal, virknålar, stickor samt plats för flera garnnystan. Enligt företaget hålls allt organiserat vilket också bidrar till att stickverktygen får en längre livslängd. Förpackningen som är lämpad för e-handel, är tillverkad av 100 procent.

Det riktiga mottagandet av priset får Stora Enso på årets Fachpack-mässa i Tyskland, 24 september. Företaget är också en av utställarna på mässan med sina förnybara material och förpackningslösningar. Förpackningen är specifikt anpassad för garn och stickutrustning. Pack Sweden har tidigare berättat om mässan här.

Tävlingen arrangeras av det tyska förpackningsinstitutet –The Deutsche Verpackungsinstitut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: