Miljöfokus med etikettmaterial och krympfilm

I Taghleefs utställning på Labelexpo står bland annat biobaserade etikettmaterial och krympfilmer i strålkastarljuset. 

NATIVIA D813.

Taghleef Industries tar med sig nyheter när de ställer ut sitt sortiment på mässan Labelexpo. Två nya produkter lägger fokus på biobaserat och återvinning. Den första etikettfilmen heter NATIVIA D813 och är ett tillägg till företagets IML-portfölj. Den är utvecklad för att dekorera bioplastbaserade behållare.

Krympfilm för pet-flaskor

SHAPE360 TDS, är en krympfilm anpassad för pet-flaskor.

Det andra materialet, SHAPE360 TDS, är en krympfilm för användning till pet-behållare och flaskor. Enligt materialtillverkaren kan filmen krympas ned till 65 procent och är framtagen för att förbättra återvinningen av olika typer av pet-förpackningar med så kallade sleeves.

Självhäftande etiketter

Företaget utökar också sin portfölj med självhäftande etikettmaterial (PLS, Pressure sensitive labels). Företaget introducerar ett sortiment  med toppfilmer som är både BPB-fria och godkända för användning ihop med olika livsmedelsförpackningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Interpack bjuder upp till het debatt

Utställarna duggar tätt på den stora förpackningsmässan i Düsseldorf. Mässan utmanar i år med en konferens som bjuder in till heta och kontroversiella diskussionsämnen. Målet är att nå en samsyn och lösa miljö- och hållbarhetsutmaningar som förpackningsindustrin står inför.

Publicerat av: 

Affärsmodell för effektiv produktion

Att införa affärsmodeller där tryckaren endast betalar för tjänster som denne använder blir allt vanligare. Enligt Heidelberg betalar kunderna bara för antalet tryckta ark och får en drös med nyttotjänster på köpet med deras prenumerationsavtal.
– Heidelberg Subscription fokuserar på integration av alla processer i ett tryckeri, poängterar Hans-Jürgen Fink.

Publicerat av: 

Packbridge belyser digitala trender

Packbridge bjuder in till en eftermiddag där temat är digitalisering och utveckling inom logistik, e-handel och förpackningsdesign. Marie Malmberg Lavsen, vd för Packbridge:
– Digitalisering påverkar hela vårt samhälle och det kan vara relevant att fundera över: Vad kommer inte vara digitaliserat inom förpackningsindustrin om 10 år?

Publicerat av: