Miljöfokus med etikettmaterial och krympfilm

I Taghleefs utställning på Labelexpo står bland annat biobaserade etikettmaterial och krympfilmer i strålkastarljuset. 

NATIVIA D813.

Taghleef Industries tar med sig nyheter när de ställer ut sitt sortiment på mässan Labelexpo. Två nya produkter lägger fokus på biobaserat och återvinning. Den första etikettfilmen heter NATIVIA D813 och är ett tillägg till företagets IML-portfölj. Den är utvecklad för att dekorera bioplastbaserade behållare.

Krympfilm för pet-flaskor

SHAPE360 TDS, är en krympfilm anpassad för pet-flaskor.

Det andra materialet, SHAPE360 TDS, är en krympfilm för användning till pet-behållare och flaskor. Enligt materialtillverkaren kan filmen krympas ned till 65 procent och är framtagen för att förbättra återvinningen av olika typer av pet-förpackningar med så kallade sleeves.

Självhäftande etiketter

Företaget utökar också sin portfölj med självhäftande etikettmaterial (PLS, Pressure sensitive labels). Företaget introducerar ett sortiment  med toppfilmer som är både BPB-fria och godkända för användning ihop med olika livsmedelsförpackningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Lanserar nytt inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: